У львівській лікарні швидкої допомоги вперше провели трансплантацію печінки

6862 0
Операція тривала 11 годин.
Фото: Олег Самчук

Фото: Олег Самчук

Цими вихідними у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги, що на вул. Миколайчука, провели чотири пересадки органів – серця, двох нирок та печінки, йдеться на сторінці лікарні у Фейсбуці.

Читайте також: Україна через три роки запустить систему трансплантації

Трансплантація печінки відбулася вперше на території Західної України. Донором стала 47-річна жінка, яка померла від крововиливу в мозок (розрив аневризми). Після констатації смерті мозку її мама, брат і син дали згоду на донорство.

Реципієнткою печінки стала 39-річна жінка із Житомира, в якої був цироз. Орган був критично вражений і врятувати її могла лише трансплантація. Операція тривала 11 годин.

Читайте також: Друге життя. Як у Львові стати в чергу на трансплантацію і коли запрацює база донорів

Серце отримав 45-річний одесит. Після інфаркту його власний орган не міг виконувати свою функцію. А реципієнтами нирок стали жителі Тернопільщини – 35-річна жінка і 47-річний чоловік. Органи їм пересаджували трансплантологи лікарні на чолі з Максимом Овечко спільно з лікарями Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова.

Нагадаємо, у Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги першу трансплантацію провели у березні цього року. Це була родинна трансплантація нирки. Після цього в лікарні провели ще кілька персадок серця. З останніх – орган отримав 30-річний чоловік з Мукачева. Його власне серце після пневмонії було у критичному стані. За останній рік воно зупинялося шість разів.

Фото Олега Самчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!