У Львівській лікарні швидкої допомоги з'явився високоточний томограф

16176 0
Кабінет мультиспіральної комп’ютерної томографії приватного медичного центру «Євроклінік» відкрили у Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги (вул. Миколайчука, 9). Діагностика на МРТ та КТ платна, але для пільгових груп та пацієнтів у важкому стані може здійснюватися безкоштовно.
Ілюстративне фото, джерело: medcenter.lviv.ua

Ілюстративне фото, джерело: medcenter.lviv.ua

Обладнання передусім планують застосовувати для пацієнтів загальної хірургії, нейрохірургії, неврології, ортопедії, травматології. 

«Мультиспіральний комп’ютерний томограф американського виробництва, уможливлює складні обстеження експерт-класу пацієнтам із захворюваннями та травматичними пошкодженнями грудної клітки, черевної порожнини, центральної нервової системи, проводити складні обстеження з 3D-реконструкціями судин, скелету та внутрішніх органів. Крім того, комп’ютерна томографія допомагає детальніше оцінити зміни в щільних тканинах, проводити дуже дрібні реконструкції, отримувати точність до 0,5 мм. Особливий акцент робили й на тому, щоб обладнання було з низькою дозою опромінення», – пояснив головний лікар медичного центру «Євроклінік» Ігор Дутка.

За словами завідувача нейрохірургічного відділення ЛШМД Андрія Токарського, нове обладнання дає можливість якісніше діагностувати і в динаміці спостерігати захворювання: «Якщо розділити обстеження і лікування хворого, то для хірурга найважче визначити показання чи протипоказання для оперування. А ця апаратура допомагає це робити, зводячи помилкові рішення до мінімуму».

За словами начальника управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимира Зуба, за час співпраці лікарні швидкої допомоги з медичним центром «Євроклінік» на безоплатній основі провели понад 400 обстежень на високопольному магнітно-резонансному томографі соціально незахищеним пацієнтам лікарні і пацієнтам, які перебували у важкому стані. Нове обладнання з’явилося завдяки державно-приватному партнерству. 

«Ми надаємо приміщення, домовляючись із нашими партнерами про соціальну квоту для пацієнтів, які потребують негайного обстеження, яке інші методи не дозволяють зробити, а також для соціально-незахищених категорій та учасників АТО, інвалідів війни. Це суттєво сприяє високій якості лікування», – розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

 

Підготувала Наталія Павлишин


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!