У львівській лікарні відкрили відділення інтервенційної радіології

1147 0
Медики прогнозують, що зможуть тут оперувати в рік до 2 тисяч пацієнтів.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У лікарні святого Луки Першого медоб’єднання Львова відкрили відділення інтервенційної радіології. Серед основних напрямків роботи – проведення діагностичних ангіографічних обстежень та втручань на судинах серця, головного мозку, органах малого тазу, аорті та її відгалуженнях, кінцівках, і магістральних судинах.

Читайте також: У львівській дитячій лікарні запрацювало відділення онкогематології та імунології

Як повідомили у пресслужбі ЛМР, у новій операційній вже провели три успішні операції за допомоги найсучаснішого ангіографа, який придбали у лютому цього року (до повномасштабної війни) за кошти міського бюджету – 27 млн грн.

«Всі ці втручання робляться через маленький прокол, і це дозволяє пацієнту швидко пройти післяопераційний період та повернутися до активного і здорового життя. Але найважливішим є те, що відтепер мешканці зможуть якнайшвидше отримати невідкладну допомогу при гострих станах серцево-судинної патології. Бо є так зване правило «золотої години»: при таких недугах невідкладна допомога має надатись впродовж години, щоб зберегти життя», — сказав керівник Лікарні святого Луки Василь Трунквальтер.

Читайте також: У львівській лікарні відкрили відділення дитячого гемодіалізу

Працюватиме відділення цілодобово і прийматиме усіх пацієнтів, які звернуться за допомогою. Медики прогнозують, що зможуть тут оперувати в рік до 2 тисяч пацієнтів. Адже раніше близько 2,5 тисяч пацієнтів у рік із серцево-судинними патологіями отримували допомогу в лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

Нагадаємо, раніше лікарня Святого Миколая отримала апарат для зупинки кровотеч під час операцій на мозку. Тут лікують евакуйованих постраждалих від війни дітей. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!