У львівській лікарні відкрили реабілітаційне відділення. Деталі

7246 0
У Львові в Комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги відкрили реабілітаційне відділення. Воно стало першим в Україні, яке відкрили в комунальному медичному закладі, – повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.
фото: city-adm.lviv.ua

фото: city-adm.lviv.ua

Ідея облаштування такого відділення виникла ще у 2008 році. У 2009 році було розроблено проектно-кошторисну документацію для проведення ремонту цього відділення. У 2013 році проведено експертизу проектної документації. У зв’язку з відсутністю фінансування, виконання будівельних робіт розпочалися у 2015 році. На сьогоднішній день усі роботи завершені.

Читайте також: Як у Львові може змінитися реабілітаційна медицина. 6 тез

Вартість проекту – 7,5 млн. грн., з них 3 млн. грн. бюджетних коштів використано на капітальний ремонт приміщень відділення, 4,5 млн. грн. – позабюджетні спонсорські кошти, за які закуплено медичне обладнання, меблі та дрібний медичний інвентар.

В лікарні підлягатимуть реабілітації пацієнти неврологічного, нейрохірургічного, травматологічних та інших відділень. Щорічно реабілітаційними заходами в лікарні охоплено близько 7 тисяч пацієнтів – це більше 69 тисяч процедур, які зараз фахівці проводять в пристосованих приміщеннях.

Структура відділення реабілітації складає палатну зону (24 ліжка), маніпуляційну, три зали фізичної терапії, масажний кабінет, кабінети психолога, ерготерапії та інші допоміжні приміщення.

Читайте також: Реабілітація воїнів АТО у Львові. Що треба знати?

Комплекс реабілітаційного лікування передбачає: фізичну реабілітацію, психотерапевтичну, працетерапію (ерготерапію). Показами для реабілітаційного лікування є: нейрохірургічна і неврологічна патологія (наслідки черепно-мозкових травм, травми хребта і спинного мозку, судинних уражень головного і спинного мозку та ін.), патологія опорно-рухового апарату.

У відділенні передбачено 2,5 ставки лікаря (невролог, лікар ЛФК, психотерапевт), 5 ставок фахівців фізичної реабілітації, 5 ставок медсестер, 8,5 ставок молодших медсестер, 1 ставка роздатчиці, 1 ставка сестри-господині.

Читайте також: У Львові відкрили унікальний реабілітаційний кабінет-басейн. Фото

Методика роботи реабілітаційного відділення передбачає:

  • заняття фізичною реабілітацією двічі на день у вигляді тренування в залі, тривалістю та інтенсивністю, визначеною фахівцем фізичної реабілітації, відповідно до функціонального стану пацієнта;
  • один раз в день заняття з психотерапевтом (можливо, раз в 2-3 дні, відповідно до стану пацієнта);
  • щоденні заняття з працетерапії (ерготерапії). Відповідно до функціонального стану пацієнта, заняття з ним можуть проводитись у палаті у вигляді самостійних занять чи навчань певних видів побутових навичок.

 

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!