У львівській лікарні вийшла заміж жінка з Донеччини, якій медики повернули зір

2464 0
Жінка після других пологів втратила зір і два останні роки взагалі нічого не бачила.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

У лікарні Святого Луки, яка донедавна мала назву 8-мої міської лікарні Львова, одружились Наталя та Ігор з Донеччини. Жінка після других пологів втратила зір і два останні роки взагалі нічого не бачила, тож медики саме львівської лікарні повернули їй можливість бачити знову. Церемонію одруження, що відбулася поблизу медзакладу, провів директор Василь Трунквальтер.

Читайте також: «Бог залишив мене живою, тому мушу жити». Історія медсестри, яка підірвалася на снаряді

У громадянському шлюбі Ігор і Наталя жили майже три роки. Зараз вони виховують трьох дітей, наймолодша Василинка народилася перед повномасштабною війною – 23 лютого. Нині пара вирішила узаконити стосунки.

24 лютого російські окупанти вдарили по Лиману, що на Донеччині, де мешкала родина. Із радіо чоловік дізнався, що почалася повномасштабна війна, тож вирішив вивезти сім’ю. До Львова вони приїхали 12 квітня і відтоді планують залишитися жити тут.

Читайте також: Одруження із тисячею питань. Чи потрібна у РАЦСі довідка із військкомату

Місяць тому у лікарні Св. Луки Наталі зробили операцію – імплантували штучні кришталики. Зараз зір жінки почав відновлюватися.

«Ми приїхала з Донеччини на львівський вокзал. Спочатку збиралися їхати за кордон, але чоловіка не випустили. На вокзалі нам порадили звернутися саме в цю львівську лікарню. Коли сказали, що все зроблять безкоштовно, то здивувалася», – каже Наталя.

Пара попросила провести церемонію у лікарні, скориставшись тим, що під час воєнного стану головний лікар має право їх одружити. Як зазначив чоловік Наталі – Ігор, одружитися раніше не було нагоди.

Зараз пара з дітьми живуть у квартирі, яку орендують у Львові. Але в планах – побудувати власне помешкання і залишитися у місті.

Фото Івана Станіславського

Відео Марти Байдаки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!