У Львові призначили уповноважену з питань гендерної рівності та протидії насильству

3026 0
Нею стала радниця міського голови Оксана Рубай.
Фото: Гал-інфо

Фото: Гал-інфо

У Львові призначили уповноважену особу з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі у Львівській міській раді, її виконавчих органах, комунальних підприємствах, установах та організаціях. Нею стала Оксана Рубай. Про це йдеться у розпорядженні міського голови Андрія Садового від 17 січня 2022 року.

«Призначити уповноваженою особою з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі у Львівській міській раді, її виконавчих органах, комунальних підприємствах, установах та організаціях радника міського голови апарату виконавчого комітету Львівської міської ради Оксану Рубай», — йдеться в розпорядженні.

У коментарі Tvoemisto.tv Оксана Рубай повідомила, що бачить цю роботу радше як моніторинг та взаємодію із відповідним сектором у міській раді, а не як перевірку. Своє завдання розуміє як бути провідником між керівництвом та працівниками, щоб доносити інформацію та запускати процес перевірки, якщо він необхідний.

«Бачу для себе три напрямки. Перший – це експертиза всіх ухвал, рішень, розпоряджень на предмет дискримінації та забезпечення рівних прав і можливостей чоловіків і жінок. Другий – це заходи, які би передбачали забезпечення цих прав. Третій – це у співпраці з сектором інформування працівників про те, що вони можуть звертатися, що буде гарантована конфіденційність, що за кожним випадком буде здійснено вивчення та прийнято відповідні рішення, щоб не допускати утисків чи насилля в стінах міської ради чи її комунальних установах», – каже вона.

Додамо, що посаду уповноваженої з питань гендерної рівності та протидії насильству запровадили відповідно до постанови Кабінету міністрів. 

Оксана Рубай закінчила Львівську державну фінансову академію. У 2015 році стала депутаткою Львівської міської ради 7-го скликання від фракції «Самопоміч». До того працювала у державних міських та обласних органах влади. Також працювала у центрі соціальних служб для для сім'ї, дітей та молоді та тимчавово очолювала Центр для бійців АТО у Львові. З 2017 року є радницею міського голови Андрія Садового в апараті виконавчого комітету Львівської міської ради.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!