30 гривень за годину. У Львівській міськраді буде дитяча кімната?

2048 0
У четвер, 25 лютого, на сесії міської ради депутати закликали мера Львова створити у міській раді дитячу кімнату. З відповідним зверненням звернулась Уляна Пак, заступниця голови фракції Блоку Петра Порошенка «Солідарність», депутатка Львівської міської ради. Про те, що це означатиме для мешканців міста та скільки вартуватиме час перебування в такій кімнаті дізналось Tvoemisto.tv.
Фото: facebook.com

Фото: facebook.com

Як розповіла Уляна Пак, створення такої кімнати необхідне для працівників міської ради, оскільки у будівлі немає жодного приміщення для того, щоб погодувати дитину чи перепеленати її. Також ця ініціатива мала б полегшити життя відвідувачам установи, адже їм не довелося б стояти у черзі з дитиною.

«Нині у міській раді є приміщення, які ми могли б виділити для дитячої кімнати, потрібно тільки прийняти таке рішення. Загалом багато депутатів підтримують таку ідею, адже це створює умови батькам, які не мають змогу залишити дитину в садку чи з нянькою, нормально працювати», - розповідає депутат.

За словами Уляни Пак, така кімната вже є у Верховній Раді України, тому це є нормальною практикою.

За словами ініціаторки, планується, що у дитячій кімнаті можна буде залишати тих дітей, яким виповнився 1 рік.

«В мене є ідея, щоб в такій кімнаті працювала няня. Для батьків, що працюють в міській раді та для соціально-незахищених верств населення, дитяча кімната має бути безкоштовною. Знаю, що послуги няні сьогодні у Львові вартують 30 гривень за годину. Тож, якби спроможні люди могли заплатити таку ціну, було б добре», - розповідала чиновниця.

Уляна Пак запевняє, що для створення такої кімнати не потрібно виділяти кошти з місцевого бюджету. У міській раді вже є приміщення, які могли б виділити для дитячої кімнати. Бажано, щоб це було на першому поверсі, щоб мамам з візками було легко заїхати. Далі для кімнати потрібно закупити необхідні меблі та іграшки – це можуть зробити небайдужі мешканці міста, або самі батьки.

Розмовляла Мар’яна Федина 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!