У Львівській міськраді нарікають на законодавчий хаос у перевезенні пенсіонерів

1799 1
Постанову уряду, яка дає право пенсіонерам на безплатний проїзд, мали б скасувати ще 2000 року.
фото: kafanews.com

фото: kafanews.com

Заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак сьогодні під час брифінгу визнав, що є суперечність у законодавчих та підзаконних актах, які регулюють питання пільг для пенсіонерів за проїзд у громадському транспорті.

Він вказав, що Мінсоцполітики вважає, що пенсіонери за віком мають право на безплатний проїзд у міському громадському транспорті, покликаючись на постанову уряду від 1993 року.

Читайте також: Ціна безкоштовного проїзду. Чому перевізники не хочуть платити за пенсіонерів

Однак ця постанова суперечить положенням Закону України «Про державні і соціальні стандарти і державні і соціальні гарантії» від 2000 року. В цьому документі з одного вказано, що пільги визначають тільки закони України, але водночас, пенсіонерів немає серед категорій населення, як мають право на пільговий проїзд у громадському транспорті.

Бабак зазначив, що закон має вищу юридичну силу, ніж постанова уряду, відтак пенсіонери не мають права на безплатний проїзд.

«Тому, якщо керуватися законом, то пенсіонерів немає в переліку пільговиків, які мають право на пільговий проїзд»– цитує слова Бабака прес-служба Львівської міської ради.

Читайте також: Якими автобусами у Львові пенсіонери можуть їздити безкоштовно. Перелік

Однак пізніше заступник мера Львова підкреслив, що міська влада виступає саме за безплатний проїзд пенсіонерів і в автобусах АТП №1 ця норма збережена.

Також чиновник зауважив, що якщо керуватися згаданою постановою, то Міністерство фінансів мало би передбачати кошти для відшкодування кошти за пільговий проїзд, але цього не робить.

«Держава має терміново врегулювати всю цю законодавчу базу щодо безкоштовного перевезення пільгових категорій»– наголосив Сергій Бабак.

За його даними, на компенсацію пільгового проїзду пенсіонерів у Львові потрібно 338 млн, а всіх пільгових категорій – понад 500 млн грн.


Читайте також:
6 Лютого, 2018 19:39
С С тлумаки з ЛМР патякають проти пенсіонерів (бо мають власні маршрутки та вривається вал необлікованої готівки), найшли з ким воювати - [***]!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!