У Львівській міськраді обшуки через підозру в махінаціях з індустріальним парком

3701 0
Сьогодні, 15-го листопада, Генпрокуратура України та оперативники Національної поліції шукають у міськраді оригінали документів, на підставі яких чиновники уклали договір купівлі-продажу,що завдав державі збитків в особливо великих розмірах.
Фото: ukrinform.ua

Фото: ukrinform.ua

Службові особи Львівської міськради продали земельну ділянку майже на 90 млн гривень дешевше за її нормативно грошову оцінку, що є кримінальним правопорушенням. Про зловживання таким чином службовим становищем львівськими чиновниками свідчить досудове розслідування, що провели Генеральна прокуратура України за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Національної поліції України, - інформує прес-служба Генпрокуратури.

Як повідомило Tvoemisto.tv джерело, мова йде про ділянку під індустріальний парк у Рясному. Обшук триває в управлінні інвестицій Львівської міської ради. Також сьогодні обшукують офіси оцінювачів і покупця земельної ділянки, щоб знайти оригінали документів, за якими було укладено договір купівлі-продажу землі.

Нагадаємо, 20 вересня 2012 року Львівська міськрада затвердила концепцію створення львівського індустріального парку у «Рясному-2». 10 червня 2015 року стало відомо, що індустріальний парк у Львові – перший в Україні – зголосилася будувати голландська фірма - що зареєструвалася у Львові під назвою «Сіті. Парк. Львів». Індустріальний парк, згідно з проектом, матиме 24 гектари, які інвестор зможе забудувати торгово-виробничими площами.

Додамо, що Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління Львівської міської ради, прокоментувала: " Місто є відкритим до співпраці, і всі документи, з якими хочуть ознайомитися правоохоронні органи, будуть невідкладно їм надані."

Опублікувала Людмила Рубцова

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!