У Львівській міськраді спростували свою ж заяву про заповненість міських лікарень

3759 0
Загалом у Львові підготували 920 ліжкомісць для лікування хворих із коронавірусною інфекцією.
Фот: Роман Балук

Фот: Роман Балук

П`ять міських лікарень, що працюють із пацієнтами, хворими на коронавірус, заповнені лише на 23,9%. Про це повідомила очільниця міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна.

Читайте також: Чи справді Львівщина перейшла пік коронавірусу

«Заповненість лікарень залежить від того, як буде розгортатись захворюваність. Нашими новими госпітальними базами стали лікарня швидкої медичної допомоги, 4-та лікарня і 5-та лікарня. Лікарня швидкої допомоги вже приймає таких пацієнтів. Щодо 4-ої і 5-ої лікарень, ми вирішили наразі передати на долікування. Тобто пацієнти з 8-ої і 1-ої, які вже добре себе почувають, але мають певні клінічні ознаки, будуть переведені до однієї з двох нових госпітальних баз», – каже Галина Слічна.

За її словами, 1-ій міській клінічній лікарні перебуває 76 пацієнтів, а лікарня може прийняти 170 осіб, у 8-ій міській клінічній лікарні –  70 пацієнтів, а лікарня готова прийняти 250 осіб, у міській лікарні швидкої медичної допомоги –  74 пацієнти, а потужність лікарні для лікування коронавірусних хворих –  300 ліжкомісць. Ще 150 місць є у 5-тій лікарні та 50 місць — у 4-ій лікарні.

Загалом у Львові підготували 920 ліжкомісць для лікування хворих із коронавірусною інфекцією. Наразі наповненість цих лікарень становить 23,9%.

Читайте також: Час нових рішень або Чи можна відкривати дитячі садочки у Львові

Нагадаємо, що керівник управління охорони здоров’я Львова Володимир Зуб заявив про те, що лікарні міста заповнені на 95%. Водночас, за даними МОЗ, завантаженість ліжок на Львівщині становила  42,95%, що не перевищує допустимий показник у 50%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!