У Львівській міськраді створили департамент міської агломерації

2182 1
До 1 квітня мають затвердити положення про департамент.
Фото: i.ytimg.com

Фото: i.ytimg.com

У Львівській міськраді створили окремий департамент міської агломерації. За це проголосували 37 депутатів ЛМР сьогодні, 20 лютого.

Читайте також: Чи зможе Львів удвічі збільшити свою територію та приєднати 20 сіл та містечок

До повноважень департаменту міської агломерації входитиме формування та реалізація політики міської ради та її виконавчих органів щодо співпраці Львова та територіальних громад сіл, селищ, міст, що розташовані у зоні впливу міста. Він буде підпорядковуватись заступнику міського голови з містобудування Любомиру Зубачу.

Також він має створювати умови для представництва інтересів мешканців сіл, селищ, міст, що розташовані у зоні впливу міста, у виконавчих органах міської ради і моніторити інформацію про матеріально-технічний стан цих територіальних громад.

У департаменті попередньо працюватиме 20 осіб – представників сіл та міст, що можуть увійти до Львівської ОТГ. До  1 квітня мають затвердити положення про департамент.

Читайте також: Брюховичі хочуть створити власну ОТГ

Додамо, Львів хоче приєднати 20 навколишніх населених пунктів, але велика частка з них, зокрема Винники, Брюховичі, Лисиничі, проти і виступають за створення власних ОТГ.

Раніше т. в. о. директора департаменту економічної політики ЛОДА Степан Куйбіда у коментарі Tvoemisto.tv сказав, що скоро має відбутись ще одне засідання міжвідомчої групи щодо напрацювання адміністративно-територіального устрою Львівської області. Тоді має бути ухвалене остаточне рішення і остаточний перспективний план територій Львівщини скерують на розгляд Кабміну.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
20 Лютого, 2020 14:24
1 Створюють всяку хре-нь, аби гроші пиз--ди-ти, і фукати. Це ж наші з вами , людські гроші. Якісь мордяги з міськради будуть "ропоряджатися" нашими грошима. То--капець!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!