Політична реклама

У Львівській області зафіксовано свинячий грип

1113 1
На Львівщині зафіксовано два випадки захворювання людей грипом штаму H1N1, підтверджених лабораторно. Про це повідомив заступник начальника головного управління Держсанепідемслужби у Львівській області Олег Когут.

Як розповів Олег Когут, перший випадок був зафіксований ще на початку січня і після закінчення лікування жодних негативних наслідків для пацієнта не мав. Другий випадок теж має добрий фінал - чоловік, у якого був лабораторно підтверджений пандемічний грип, був госпіталізований ще вкінці січня і вже виписаний у хорошому, задовільному стані здоров’я. 

«Так, два випадки захворювання на пандемічний грип H1N1 лабораторно підтверджені. Але це потрібно нам для моніторингу ситуації в області, і це не створює ніякого ажіотажу. 

Ми повинні знати, які віруси грипу у нас циркулюють. Адже є ціла низка інших вірусних простудних – парагрип, рино- та аденовірусні інфекції. Те, що є зафіксований такий штам вірусу грипу – H1N1 не є екстра-ситуацією», - запевнив Олег Когут, повідомляє "Новий погляд".

Також заступник начальника головного управління Держсанепідемслужби у Львівській області підкреслив, що така ситуація вкотре доводить, що щеплення від грипу є необхідним, адже у вакцині якраз присутній компонент проти пандемічного грипу.

«Якщо люди щеплені – вони застережені від важкого перебігу захворювань на грип. Тільки наші люди не хочуть робити цих щеплень», - зазначив Олег Когут.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що випадок грипу H1N1, або так званого «свинячого грипу» був виявлений у Червонограді на Львівщині. 

Хворий із симптомами грипу був направлений до лабораторії міста Львова, де підтвердився вірус, повідомляло НЕОрадіо. Певний час хворий перебував у реанімації Червоноградської центральної лікарні. На цей час у міському шпиталі було оголошено карантин: вхід лише в масках і бахілах. 
3 Квітня, 2013 15:21
Валентин Халецький Сайт youtube.com/user/detaelislviv Медицина майбутнього - сьогодні! +38 (097) 474 29 80.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!