У Львівській опері переобрали генерального директора

2102 0
Ним став теперішній гендиректор-художній керівник Василь Вовкун.
Фото: opera.lviv.ua

Фото: opera.lviv.ua

У Львівському національному театрі опери і балету ім. Соломії Крушельницької переобрали директора-художнього керівника. Ним став діючий керівник Василь Вовкун. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили у пресслужбі Лвівської опери. 

«За рішенням конкурсної комісії з проведення конкурсного добору переможцем став Василь Вовкун. За нього одноголосно проголосували 9 членів комісії», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: «Кожен має відчути нерв театру, тоді він успішний». Василь Вовкун про прорив у Львівській опері

Через два тижні посаду повинен затвердити також міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Загалом кандидатів на посаду директора-художнього керівника було четверо: український режисер, сценарист, культуролог, гендиректор Василь Вовкун, народний артист України, голова західного відділення Національної спілки театральних діячів України Олег Петрик, заслужений артист України, соліст Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Роман Ковальчук та скрипаль Оперного, диригент Ігор Муравйов.

Комісія на виборах директора складалася з дев'яти людей і засідала у Міністерстві культури та інформаційної політики. Троє членів комісії були представниками від Міністерства, троє – від громадських організацій і ще троє – від трудового колективу.

Читайте також: Битва за оперу. Що відбувається із конкурсом на директора головної сцени Львова

Нагадаємо, як розповів Тvoemisto.tv генеральний директор та художній керівник Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Василь Вовкун завдяки програмі розвитку театру «Український порив» у театрі відбулися суттєві зміни. У театрі модернізують сцену, освітлення. Про те, як Львівському оперному театру вдалося вижити у часи пандемії і локдаунів і взяти курс на розвиток, читайте у матеріалі.

Ініціативна група, до складу якої увійшли артисти Львівської опери, пропонує внести зміни у законодавство, щоб можна було розділити посади директора і художнього керівника, призначати керівників культури шляхом таємного голосування, а також запровадити різні терміни контрактів для артистів та дострокового розривати контракт з директором або художнім керівником через таємне голосування. Загалом обсяг змін і доповнень сягає більше 40 пунктів. Петицію щодо задекларованих змін планують подати президенту України.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!