У Львівській ОВА повідомили про роздачу повісток у розважальних закладах. Згодом інформацію видалили

8829 0
За початковою інформацією ЛОВА у такий спосіб планували актуалізувати дані військовозобов’язаних.

У Львівській ОВА відбулася нарада стосовно мобілізації в області, за підсумками якої нібито вирішили, що працівники Нацполіції та територіального центру комплексування і соціальної підтримки проводитимуть рейди по розважальних та відпочинкових закладах. Однак у той же день новину із сайту видалили, хоча її вже встигла поширити низка ЗМІ.

За початковою інформацією ЛОВА у такий спосіб планували актуалізувати дані військовозобов’язаних. У коментарі Tvoemisto.tv сьогодні у пресслужбі адміністрації зазначили, що ситуацію не коментуватимуть. Так само Tvoemisto.tv звернулося за коментарями до поліції Львівської області та Львівського обласного територіалього центру комплектування і соціальної підтримки, і їхні представники стверджують, що їм про це нічого не відомо. При цьому, як зазначали в публікації на сайті Львівської ОВА, на нараді були представники правоохоронних органів та військкомату.

Читайте також: Де і кому вручають повістки на Львівщині

У коментарі Tvoemisto.tv військовий комісар з Львівщини Олександр Тіщенко зазначав, що мобілізація в області продовжується. Оскільки військозобов'язані чоловіки не приходять до ТКЦ і СП та не уточнюють свої дані протягом років чи намагаються втекти від мобілізації, то їм доводиться вручати повістки на вулицях, у громадських місцях.

Нагадаємо, 24 лютого у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням в Україні ввели воєнний  стан та оголосили про загальну мобілізацію. На сьогодні по всій країні триває укомплектування особовим складом підрозділів ЗСУ та інших військових формувань. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що продовження мобілізації в Україні залежатиме від перебігу війни. Більше про те, як відбувається мобілізація, кого можуть, а кого ні взяти до війська, читайте у матеріалі

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!