Без черг: у львівській поліклініці діє сервіс онлайн-запису до лікаря. Як це працює

63292 2
Сервіс reestratura.com у 4-й міській поліклініці, що на проспекті Червоної Калини, 68, запровадили у травні минулого року. Від початку його роботи тут оформили понад 278 тисяч талонів. Із них – більше 5-ти тисяч талонів пацієнти замовили через Інтернет. Tvoemisto.tv пропонує покрокову інструкцію, як скористатися онлайн-сервісом.
фото: webmed.com.ua

фото: webmed.com.ua

Як розповів Tvoemisto.tv головний лікар комунальної 4-ї міської поліклініки Львова Остап Місюра, налагодження такої системи в медичному закладі потребує попереднього проведення кількох етапів та відповідного устаткування. Потреба появи такого сервісу виникла після аналізу роботи реєстратури за минулі роки та з урахуванням скарг і побажань громадян.

Читайте також: Оплата комунальних послуг онлайн: 5 інструментів для львів’ян

«Програма прижилася дуже швидко. Паралельно з нею вирішили удосконалити процес опрацювання телефонних дзвінків, які надходять в поліклініку. Так запрацювала цифрова АТС з єдиним номером. Після старту її роботи у березні 2016-го року та до сьогодні було опрацьовано 86 620 викликів. Загальна тривалість розмов склала 1777 годин. При цьому середня тривалість очікування на телефонній лінії – 15 секунд», – розповів Остап Місюра.

За його словами, аби впровадити такий сервіс, медичний заклад має облаштувати комп'ютеризовані робочі місця та відповідно підготувати персонал, щоб кожен працівник реєстратури міг обслуговувати людей, які приходять до поліклініки, а також і тих, хто телефонує чи оформляє електронний талон.

Як зареєструватися в режимі онлайн

1. Зайти за посиланням https://reestratura.com/

2. Ввести свою адресу проживання

3. Після перенаправлення на сторінку 4-ї поліклініки обрати лікаря, зручну годину, ввести особисті дані та зберегти інформацію, натиснувши «Записатись на прийом»

Як прокоментував для Tvoemisto.tv Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР, у Львові вже кілька років працюють над тим, щоб запроваджувати у роботі медичних закладів електронний документообіг.

«Першим проектом у цьому напрямку стала реалізація на базі міської дитячої клінічної лікарні  (вул. Орлика, 4) електронних медичних карток стаціонарного хворого. Зараз тут, паралельно з паперовим, здійснюється і електронний документообіг», – зазначив Володимир Зуб.

Читайте також: Як львів'янам отримати довідки онлайн. Інфографіка

За його словами, запровадження онлайн-реєстрації у 4-й міській лікарні на Сихові також дало успішний результат. «Позитивний досвід дозволив уже цього року поширити електронну реєстратуру на амбулаторні підрозділи Першої міської лікарні та 2-гу міську поліклініку. Наступним кроком буде залучення в цей процес й інших поліклінік міста. Зокрема, поліклінік Личаківського та Залізничного районів, мікрорайону Левандівки тощо. Цей процес непростий, бо потребує фінансових ресурсів, часу і, без сумніву, навчання медперсоналу. Через це він є довготривалим, але його необхідно реалізовувати», – додав головний медик Львова.

Підготувала Марічка Мишок


Читайте також:
1 Лютого, 2019 13:41
Ярослава Інформація уже не актуальна. Так як сервіси не довго попрацювали. В дитячу поліклініку сервісу онлайн реєстрацій не має тепер взагалі. А в дорослу можна записатись на зовсім іншому сайті.
16 Грудня, 2018 16:09
Варвара Ваш сервіс працює через одне місце. В мене дитина хворіє, к не можу записатись до лікаря. Це так ви працюєте для людей!!!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!