У «Львівській Політехніці» через суд домоглися скасування заборони будівництва багатоповерхівки

2951 0
Університет може продовжити будівництво на розі вулиць Карпинця та Засядька.
Фото: novobudovy.com

Фото: novobudovy.com

На розі вулиць Карпинця та Засядька з’явиться багатоповерхівка, яку ще 2012 року почав будувати НУ «Львівська політехніка». Львівський окружний адмінсуд скасував заборону Міністерства культури на будь які будівельні роботи на історичному ареалі міста. Про це повідомляє портал Zaxid.net

24 листопада оприлюднили постанову суду, у якій вказано, що на сайті Міністерства культури немає інформації щодо затверджених меж історичного ареалу Львова, а відтак і підстав для заборони будівництва.

Читайте також: Кінець «вулиці для всіх». Як бруківка на Бандери перемогла урбаністів

У травні цього року Міністерство культури заборонило «Політехніці» проводити будівельні роботи на цій ділянці, бо попередньо університет не погодив проект і дозвіл на проведення робіт. Проте університет через суд довів, що оскільки історичні межі міста не затвердженні самим міністерством, то і отримувати дозвіл не було обов’язковим. Суд також відкинув аргументи про затверджені львівською міськрадою історичні межі міста. Однак Мінкультури ще має час на апеляцію, оскільки постанова суду поки не набрала чинності.

Нагадаємо, торік у вересні прокуратура відкрила кримінальне провадження на посадовців департаменту архітектури ЛОДА, оскільки чиновники не провели обстеження культурних пам’яток біля яких почали будівництво. У березні цього року місцеві мешканці вийшли на пікет проти зведення багатоповерхівки на розі вулиць Карпинця-Засядька та перекрили проїзну частину. Вони вимагали зупинити будівництво та розібрати уже збудовані об’єкти. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!