У Львівській політехніці поселятимуть в гуртожитки за рейтингом

9249 0
Заступник директора Студмістечка Львівської політехніки Ігор Якубовський повідомив про нові положення про поселення студентів в гуртожитки.
фото: zavtra.in.ua

фото: zavtra.in.ua

У Львівській політехніці впровадили зміни до правил поселення в гуртожитки. Про це повідомляється на сторінці Львівської політехніки.

Відтепер студенти з низьким рейтингом можуть втратити право на проживання в гуртожитках університету: "Раніше ми щорічно готували наказ про порядок поселення. А цьогоріч в університеті розробили постійне положення. Його новаторство полягає в тому, що поселення здійснюватимуться з урахуванням рейтингу за два семестри. Відповідно, студенти з низьким рейтингом можуть втратити право на перепоселення. Щоправда, це залежатиме від попиту на гуртожиток того чи іншого інституту. Фактично нічого принципово не змінюється, бо й раніше, якщо студенти за обидві сесії мали дві й більше академзаборгованостей, не могли претендувати на місце в гуртожитку.

Було це змінено тому, що «талон» могли отримати студенти, які достроково складали сесію чи претендували на поліпшення оцінки, тобто маючи досить високі бали, отримували «талони». Водночас, є студенти, які вчаться на рівні п’ятдесяти балів і не мають «талонів». Це було дещо несправедливо. Тож ми вирішили зрівноважити шанси студентів на отримання місця в гуртожитку, – розповів Ігор Якубовський.

Читайте також: Виші Львова увійшли в ТОП-10 лідерів в Україні

Також в студмістечку Львівської політехніки проводиться капітальний ремонт. Для ремонту гуртожитку № 4 підготували документацію на тендер для проведення капітальних ремонтних робіт. Там уже почали замінювати водо-каналізаційні стояки, подекуди замінили сантехніку. Та, як наголосив Ігор Якубовський, усе залежить від коштів, які ще мають виділити.

За літній період планується завершити ремонт гуртожитока № 5. Там вже зробили капітальний ремонт кухонь, умивальних кімнат і завершується ремонт душових. Далі за планом ремонт коридорів. Там ситуація доволі складна, бо будівлю зведено в 50-ті роки, частина стін-перегородок зроблена із шлакоблоків, частина – дерев’яні, ще деякі – цегляні. Тому спеціалісти спершу мусять дослідити, як це зробити правильно.

Після завершення ремонту в гуртожитку №5 такі ж зміни заплановано зробити в гуртожитку № 7, наразі ремонт почали в душових. Також ремонт розпочався в гуртожитку № 14. У гуртожитку № 1 уже завершили ремонтні роботи, залишилося лише замінити вікна та двері. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!