У Львівській політехніці відкрили ІТ-лабораторію «Інтернет речей»

2413 0
У новій лабораторії студенти зможуть конструювати власні прилади та проводити навчальні експериименти.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У НУ «Львівська політехніка» на бакалаврській програмі «Інтернет речей» відкрили однойменну ІТ-лабораторію, де студенти зможуть конструювати прилади та проводити навчальні експерименти. Про це інформує прес-служба ЛМР.

У лабораторії планують облаштувати 14 робочих місць із сучасним обладнанням, де студенти, окрім навчальних, зможуть створювати й власні проекти та винаходи. Тут проводитимуть навчання з курсів «Мікроконтролери», «Сенсори і виконавчі механізми», «Електроніка і цифрова схемотехніка».

Читайте також: Науковий проект Львівської політехніки отримав 1,7 млн євро від ЄС

Програму «Інтернет речей» Львівська політехніка, спільно з ІТ Кластером, відкрила 2016 року. 

«Співпраця з ІТ Кластером у нас розпочалася давно. Вже тоді ІТ компанії звернули увагу, що недостатньо наші студенти, наші випускники володіють англійською мовою. Тому був проект спрямований на покращення знань англійської мови. Тоді ж були відкриті лабораторії програмного забезпечення, лабораторія програмування мобільних платформ. Минулого року на ІТ спеціальності до нас вступило майже тисячу студентів», – розповів проректор із наукової роботи НУ «ЛП»  Дмитро Федасюк.

За словами СЕО Львівського ІТ Кластеру Степана Веселовського, у майбутньому на програмі ІоТ планують також облаштувати другу лабораторію, призначену для виробництва розумних пристроїв – від проектування і завершуючи готовими прототипами – деталями надрукованими з допомогою 3D-принтера чи розроблена власна плата.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!