У львівській поліції виявили понад 100 раніше незареєстрованих кримінальних правопорушень

1975 0
Головна прокурорка Львівщини просить голову Нацполіції зреагувати на результати перевірки та притягнути до відповідальності посадовців поліції Львівської області.
Фото: google maps

Фото: google maps

Прокуратура Львівщини під час перевірки у Нацполіції Львівської області виявила 110 раніше незареєстрованих кримінальних правопорушень. Про це повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

Перевірку спровокував аудіозапис із колегії поліції області, на якому начебто керівниця слідчого управління Наталія Харченко давала вказівки вносити злочини у єдиний реєстр досудових розслідувань лише за її погодженням.

Позапланову перевірку в львівській поліції розпочали 4 грудня. У прокуратурі зазначають, що таким чином, можливі наміри окремих працівників поліції некоректно реєструвати злочини «заради статистики» залишитися тільки поганими намірами.

Прокурорка надіслала до Голови Нацполіції України лист, де просить зреагувати на результати перевірки та усунути виявленні правопорушення, надати оцінку організації роботи обласної поліції й притягнути до дисциплінарної відповідальності правоохоронців, які допустили ці порушення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!