У Львівській та ще двох областях медвідходи з Covid-відділень викидали просто неба

1596 0
Серед них були відходи з інфекційних лікарень та Covid-відділень: пробірки з кров’ю, біологічними рідинами, медичні рукавички, шприци.
фото пресслужби офісу генерального прокурора

фото пресслужби офісу генерального прокурора

Правоохоронці Київщини викрили товариство з переробки сміття, яке замість спалювання медичних відходів скидало їх на земельні ділянки у Львівській, Миколаївській та Київській областях.  Директору товариства повідомили про підозру у порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням, а також заволодінні майном у великих розмірах.

Як повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, учасники організованого злочинного угруповання, використовуючи підконтрольне товариство, упродовж 2020-2021 років отримали для утилізації від представників закладів охорони здоров’я понад 6 тис. тонн небезпечних медичних відходів. Серед них були відходи з інфекційних лікарень та Covid-відділень: пробірки з кров’ю, біологічними рідинами, медичні рукавички, шприци, голки, бинти, люмінесцентні лампи тощо. Замість спалювання вони скидали їх на земельні ділянки у цих трьох областях.

Читайте також: Ніде спалювати. У Львові позбавили ліцензії підприємство, яке утилізувало медичні відходи

Крім того, після анулювання у квітні  2021 року ліцензії товариству на операції у сфері поводження з небезпечними відходами, його службові особи продовжили укладати договори на утилізацію медичних відходів. В результаті цього вони заволоділи коштами у сумі понад півмільйона гривень.

Наразі вирішують питання щодо повідомлення про підозру ще трьом співробітникам товариства, а також обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, що у Львові розпочали пілотний проєкт, у межах якого збиратимуть протерміновані ліки та віддаватимуть їх на знешкодження. До 1️4 грудня у місті стоятимуть спеціальні контейнери для збору. Детальніше про пункти збору дізнавайтеся тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!