Львівська залізнична лікарня розгортає 100 ліжок для хворих із коронавірусом

5167 0
У відділення докуповують необхідне медичне обладнання, зокрема апарати ШВЛ.
Фото: Martha Dominguez de Gouveia

Фото: Martha Dominguez de Gouveia

Наступного тижня у львівській клінічній лікарні на залізничному транспорті, що по вул. І. Огієнка, 5 розгорнуть 100 ліжок для госпіталізації коронавірусних хворих. Цю інформацію Тvoemisto.tv підтвердила медична директорка лікарні Ольга Палій.

Читайте також: Як у Львові терміново розгортають новий Сovid-корпус. Фоторепортаж

«Це буде окреме відділення, де розгорнуть 100 Covid-ліжок. Його відкриють наприкінці наступного тижня. Зараз чекаємо на деяке обладнання і тоді відкриємося», – каже Ольга Палій.

За її словами, кисневі точки вже підведені, є кілька апаратів ШВЛ та деяке обладнання. Але цього наразі не достатньо.

«Усі потреби ми подали у відомчий центр охорони здоров’я, який займається докупівлею обладнання та доукомплектуванням всього необхідного», – каже Ольга Палій.

Читайте також: У протитуберкульозному диспансері, який недавно закрили, розгорнуть госпіталь для хворих з коронавірусом

Допомогу у Covid-відділенні львівської залізниці, за словами медичної директорки, надаватимуть не лише залізничникам, а усім, хто її потребуватиме.

«До цього часу в нас було 35 ліжок, де ми лікували хворих із Сovid-19, але тоді йшлося суто про працівників залізниці», – каже вона.

Як повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, мережі Covid-стаціонарів також розгорнуть на базі ще кількох лікарень управління «Укрзалізниці», зокрема, у Києві, Харкові, Дніпрі та Одесі.

Читайте також: Сьогодні я не поцілую тебе на ніч». Репортаж із Covid-відділення

Нагадаємо, що на Львівщині для госпіталізації хворих із коронавірусною інфекцією розгортають додаткові ліжка у Лікарні швидкої допомоги, протитуберкульозному диспансері на вулиці Бой-Женевського, у Новому Роздолі та Дрогобичі.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!