У Львівському аеропорту виявили фінансові порушення

2542 0
Західний офіс Держаудитслужби, під час ревізії на державному підприємстві «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького», виявив фінансові порушення на загальну суму 2,9 млн грн.
фото: image.112.ua

фото: image.112.ua

Посадові особи ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» необґрунтовано знизили для одного з перевізників коефіцієнти до граничних ставок, через що підприємство втратило більш як 630 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба державної аудиторської служби України.

Також упродовж трьох років сплачувалися комунальні послуги особам, які проживали в гуртожитку-профілакторії аеропорту. Через це витрачено понад 634 тис. грн.

301 тис. грн сплачено підрядним організаціям, які завищили обсяги виконаних будівельних робіт і встановлені будівельні норми.

Читайте також: На Львівщині поліцейського затримали на хабарі

214 тис. грн безпідставно переказано на виплати, що компенсуються з бюджету в межах середнього заробітку працівникам, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період.

2015-го року аеропорт, всупереч законодавству, без проведення відповідних процедур закупівлі, придбав послуги з прибирання та догляду прилеглої території нового терміналу на загальну суму 1,1 млн грн.

За недотримання законодавства на посадових осіб підприємства складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Матеріали ревізії передано до Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!