У львівському Ботанічному саду реконструювали водойму

2500 0
Водойму очистили від замулення, укріпили береги, відновили місток і встановили фонтан.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У ботанічному саду Львівського національного університету імені Івана Франка, що на вул. Черемшини, 44, реконструювали водойму, повідомляє ЛОДА.

Реконстукцію здійснили в межах програми обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Читайте також: Чому у Львові ще не почали відновлювати озеро на панча, як обіцяли у міськраді

За словами заступника голови Львівської ОДА Юрія Бучка, для проведення робіт цього року скерували майже 800 тис. грн.

«Водойму очистили від замулення та поглибили. Укріпили береги та улаштували коробчасті конструкції та габіонні матраци на геотекстильній та щебеневій основі. Також відновили місток і встановили фонтан, який не тільки виконує декоративну функцію, насичує воду киснем, що важливо для іхтіофауни і відновлення водної та повітряно-водної рослинності», – каже Юрій Бучко.

Читайте також: Як у Львові може змінитися левандівське озеро. Візуалізація

Довкола водойми встановили зовнішнє освітлення і уклали пішохідну доріжку з твердих покривних матеріалів, а також облаштували дощову каналізацію.

До слова, Ботсад щорічно відвідують до 5 тисяч осіб.

Читайте також: Мандрівка львівськими озерами

Нагадаємо, нещодавно, у Ботанічному саду ЛНУ ім. Івана Франка, що на Погулянці, у межах Днів природної спадщини показали спеціально виведені сорти жоржин, величезну Секвоядендрон, «пляшкове дерево».

Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка є одним з найстаріших садів України та Східної Європи. Він заснований у 1852 році, має тривалу історію та надзвичайно багату колекцію рослин. Сьогодні ботанічний сад – навчальна, науково-дослідна та природоохоронна установа при Франковому університеті. Територіально розміщений на двох ділянках у межах міста Львова (вул. Кирила і Мефодія, 4 (2 га); вул. Черемшини, 44 (16,5 га)).



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!