У львівському «Епіцентрі» обіцяють прибрати російську мову з рекламних оголошень

5131 0
У соцмережах ширилися звинувачення щодо львівського торгового центру, де рекламні оголошення дублювалися російською.
Фото: Photos.wikimapia.org

Фото: Photos.wikimapia.org

Гіпермаркет «Епіцентр», що на вул. Городоцькій у Львові, звинуватили в тому, що рекламні оголошення там дублюють російською мовою. Зокрема, про це у групі «Громада Рудно» в Фейсбуку написала мешканка Наталія Петрик-Коляса.

У гіпермаркеті вона була 28 квітня, коли почула оголошення двома мовами – українською і російською. Адміністратор магазину у відповідь на запитання, чому звучить мова ворога, сказала, що переселенці у Львові не розуміють української.

Читайте також: Coca Cola таки зупиняє діяльність у росії 

«До нас приїхало багато переселенців, не розуміють… Я питаю, чи вони з росії, вона каже – ні, з України, але не розуміють української. Я аж оніміла… І щоб ви на це сказали? Як в такий важкий для нас та України час, коли ми боремось з російським загарбником, коли ми маємо викорінювати все, з ним пов'язане, переходимо на російський язик! А де жили ті переселенці до цього, невже взагалі не чули української, щоб зрозуміти прості оголошення? Виходить, вони таки приносять «руський мір» з собою», – йдеться в дописі користувачки.

Водночас у «Епіцентрі» повідомили вся реклама і оголошення звучить українською мовою. А у випадку, ймовірно, про який розповідає Наталія Петрик-Коляса, спрацювала система оповіщення VELLEZ про правила протипожежної безпеки з автоматично запрограмованим звуковим супроводом.

Читайте також: У Львові близько 80 підприємств належать росіянам

«Система протипожежного контролю торгової марки VELLEZ виготовляється на НВП «Електроприлад» – це український виробник, який забезпечив чотири мови можливого використання: українську, російську, англійську та німецьку. Для України за замовчуванням використовується українська, англійська та російська», – пояснюють у мережі.

Окрім цього, в офіційному повідомленні «Епіцентру» додали, що вже звернулися до розробника системи з проханням оновити програмне забезпечення і вилучити російську мову з автоматичного оповіщення.

Нагадаємо, що через війну росії проти України світові гіганти покидають російські ринки, від цього економіка агресора може спуститись до рівня 1998 року. Які компанії йдуть з російського ринку, читайте у матеріалі Тvoemisto.tv

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!