У львівському храмі виставлять мощі Василя Величковського

1983 0
Львів’ян запрошують долучитися до молитовного вшанування блаженного.
фото: духовна велич львова

фото: духовна велич львова

У суботу, 15 лютого, після вечірньої Божественної Літургії у храмі Вознесіння Господнього, що на вул. Широкій, 81а, відбудеться урочисте виставлення мощей блаженного Василя Величковського. Про це повідомляє Духовна велич Львова.

Львів’ян запрошують долучитися до молитовного вшанування блаженного, мощі якого тепер будуть постійно перебувати у храмі Вознесіння Господнього.

Читайте також: На Львівщина на постійне перебування привезли мощі Святого Юди Тадея

Додамо, що Василь Володимирович Величковський – новомученик Української греко-католицької церкви, релігійний діяч, єпископ УГКЦ, редемпторист, в’язень радянських  концтаборів, один із провідників підпільної Української Греко-Католицької Церкви.

У період радянського режиму, коли переслідували українських греко-католиків, міліція заарештувала єпископа у його помешканні. Його обвинуватили в організації підпільних богословських курсів у Тернополі, прослуховуванні заборонених передач Ватиканського радіо, написанні «антисовєцьких пасквілів» – зокрема, праці «Історія чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!