У Львівському кардіоцентрі провели унікальну операцію на серці

2028 0
У пацієнта відбулося гостре розшарування аорти, яке часто призводить до смерті.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

У Львівському обласному кардіологічному центрі провели унікальну за складністю операцію.

Читайте також: Львівські медики видалили 56-річній жінці 8-кілограмову пухлину

Як повідомили у департаменті охорони здоров'я, ризик додавало поєднання гострого інфаркту міокарда, низький рівень гемоглобіну і відмова пацієнта від переливання крові.

«Гостре розшарування аорти, а особливо висхідної аорти та дуги є грізним захворюванням, що дуже часто призводить до смерті пацієнта за лічені години, а часом й хвилини. При таких станах єдиним виходом є ургентне складне хірургічне втручання з підвищеною крововтратою», – пояснив кардіохірург, професор Любомир Кулик.

Читайте також: У Львові вперше провели операцію під знечуленням без жодної дози

Операція пройшла успішно і це перший такий випадок у закладі.

«Дуже рідко нам доводиться стикатися з пацієнтами, яким потрібна невідкладна кардіохірургічна допомога і вони відмовляються від інфузій крові. У медичній літературі описано лише кілька таких випадків. Ще менше згадок про випадки, коли була необхідна невідкладна операція при гострому розшаруванні аорти. Ми вважаємо, що це, можливо, один з небагатьох таких випадків. Для нашого закладу він є першим і ми дуже радіємо, що він успішний», – зазначив завідувач кардіохірургічного відділення з оперативним блоком Центру Назар Грабовський.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!