У міськраді прокоментували випадок з підтопленим укриттям львівського ліцею

3807 0
Вирішити проблему з гідроізоляцією складно, проте це питання обіцяють владнати.
Фото із Гарячої Лінії Міста

Фото із Гарячої Лінії Міста

Працівники управління освіти Львівської міської ради перевірили укриття ліцею №94, що на вулиці Брюховицькій, де діти під час тривоги сиділи у калюжах і стояв неприємний запах. Керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк у коментарі Tvoemisto.tv пояснив, що вода у приміщенні збирається лише під час сильних дощів, і вирішити проблеми з гідроізоляцією складно.

«Більшість укриттів є у підвальних чи напівпідвальних приміщеннях. Якщо б ми забрали воду з підлоги, то не було б питань до того укриття. Ми з’ясували, що ця вода підходить лише коли дуже сильний дощ. За 20-30 хвилин вона сходить. Сьогодні, наприклад, її там немає. Ми були в цьому укритті, це трохи складне питання, адже школа не має доброї гідроізоляції – це дуже дорого і довго. Ми зробимо дашок над входом, щоби звідти нічого не підтікало, будемо вирішувати усе поступово», – каже він.

Читайте також: Львів'янка опублікувала фото затопленого укриття у ліцеї

Крім того, в укритті була проблема з біотуалетом. Як пояснив Андрій Закалюк, їх використовують в укриттях у деяких школах. Утім, у цьому приміщенні не облаштували спеціальної кабінки. Це, каже він, незабаром виправлять. 

Керівник управління освіти ЛМР пояснює, що місто ретельно перевіряло укриття, але водночас і попереджало про те, що під час навчального року усуватимуть нагальні проблеми, які виникатимуть, та ще завершуватимуть тривалі ремонти. Скільки коштів місто скерувало на облаштування у цій школі, Андрій Закалюк не називає та додає, що загалом місто на впорядкування укриттів у школах скерувало близько 50 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що цими вихідними у соцмережах з’явились фото з підтопленого укриття у ліцеї №94. Про те, що діти під час тривоги спускаються у підтоплене укриття у якому стоїть неприємний запах, на гарячу лінію міста написала львів'янка Христина Харів Дідух.

Вікторія Савіцька 

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!