У Львівському медколеджі післядипломної освіти відкриють симуляційно-тренінговий центр. Де подивитися

5364 0
Відкриття центру заплановане на 23 грудня.Tvoemisto.tv на своїх ресурсах вестиме трансляцію онлайн.
Фото: Львівський медколедж післядипломної освіти

Фото: Львівський медколедж післядипломної освіти

У Львівському медичному фаховому коледжі післядипломної освіти 23 грудня розпочне свою роботу симуляційно-тренінговий центр. Урочистості розпочнуться об о 11 годині. Tvoemisto.tv на своїх ресурсах вестиме трансляцію відкриття.

За словами директорки Львівського медичного коледжу післядипломної освіти Лесі Вовк, симуляційно-тренінговий центр розташований на вул. Липинського, 54. Відкриття Центру приурочили саме до року медсестринства в Україні.

«Такого медичного симуляційно-тренінгового центру в нашій області більше не має жоден навчальний заклад. Загальна площа центру приблизно 600 квадратних метрів. Тут є і кабінет акушерського догляду, і сімейної медицини, і педіатрії, і медсестринського догляду, і, звісно, кабінет інформатики та конференц-зала», – каже вона.

За її словами, найважливіше в теперішній час – це безпека пацієнта, тож за допомогою симуляційно-тренінгового центру медсестер вчитимуть уникати професійних помилок саме на манекенах, а не в житті.

«Через коронавірус, пандемію ми не можемо відправити студентів у клініку на практику. У нас вони можуть все відпрацьовувати аж до автоматизму», – додає Леся Вовк.

Зокрема, як зазначила директорка медколеджу післядипломної освіти, кабінет акушерського догляду обладнаний симулятором пологів, моделями плаценти і пуповини та молочних залоз. Акушерки, які приходитимуть сюди на практичні заняття, матимуть змогу відпрацювати техніку пологів, огляд за новонародженими у пологовому залі тощо. А у кабінеті сімейної медицини – вправлятися на сучасному 12-канальному кардіографі.

Два роки центр працював у тестовому режимі. Викладачі навчалися, самі відпрацьовували навички, визначали, що їм потрібно. Тепер центр офіційно відкриють, щоб він запрацював на повну потужність.

Як повідомили у медзакладі, в урочистостях візьмуть участь голова Львівської ОДА Максим Козицький, очільниця Львівської обласної ради Ірина Гримак та заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак. Серед присутніх будуть таскож керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, голова Українського лікарського товариства у Львові, онкохірург Олег Дуда, голова постійної комісії ЛОР з охорони здоров’я та материнства Анна Ярмола, гендиректор клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук та голова комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я сестра Севастіяна Карвацька.

Очікується, що психолог Катерина Ковалишин прочитає лекцію для медичних сестер про емоційне вигорання.

За цим відео анонсом Ви зможете завтра о 11 годині переглянути трансляцію відкриття:


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!