У Шевченківському гаю у Львові збудують сучасний візит-центр. Фото

6212 0
У Львові, у Народному музеї архітектури та побуту «Шевченківський гай», планують спорудити сучасний візит-центр із вигодами. Директор музею Роман Назаровець спеціально для Tvoemisto.tv розповів, коли планують розпочати будівництво, скільки воно коштуватиме і яку користь принесе відвідувачам «гаю».

Що планують зробити: новий сучасний вхід до парку з інформаційним центром, сучасним конференц-залом, великою кількістю туалетів для відвідувачів, виставковими залами та кав’ярнею.

Де розташовуватиметься: новий візит-центр «Шевченківського гаю» планують розмістити наприкінці алеї при в’їзді безпосередньо у парк зліва, паралельно до дороги.

Площа: центр займатиме тисячу квадратних метрів.

Кошторис: за будівельними нормами 1 метр квадратний будівництва для адміністративних споруд становить близько 13,5 тис. грн. Тому вартість будівництва візит-центу, згідно цих норм, становитиме близько 13,5 мільйонів гривень. Проте остаточний кошторис можна буде оголосити, коли буде затверджено проект.

Коли планують розпочати роботи: почати будівництво сподіваються у 2016 році.

Як розповів  директор музею Роман Назаровець, у будівництві нового візит-центру є гостра потреба. «Цей старий вхід незручний. Він є «минулим тисячоліттям», а нам потрібно іти в ногу з часом і будувати щось сучасне. Щоб людям було зручно і зайти в приміщення, і якісно отримати інформацію, і щоб санітарні умови були на належному рівні, бо наразі для відвідувачів парку функціонують лише біотуалети, і я вважаю, що це неправильно. Також у центі буде кафе, бо наразі немає зручного місця для харчування. У конференц-залі можна буде проводити різні майстер-класи. Тобто це буде сучасний інформаційний центр, який є звичним для європейських країнах у музеях, подібних до нашого», - каже Роман Назаровець.

Директор музею додав, що наразі є лише ескізний проект, який був представлений і затверджений. Тому нині ще невідомо, хто виконуватиме роботи і винайматиме кафе.

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!