У львівському музеї Франка відкриють виставку посмертних масок

2573 0
В експозиції будуть представлені посмертні маски видатних діячів української культури з колекції скульптора Петра Дзиндри.
Фото: сторінка Музею Франка у соцмережі "Фейсбук"

Фото: сторінка Музею Франка у соцмережі "Фейсбук"

Першого листопада в Меморіальному музеї Івана Франка відкриють виставку під назвою «Дотик до вічності: Національний пантеон у посмертних масках». Як вказано у повідомленні музею, виготовлення посмертних масок є незвичним видом мистецтва, але він наявний у традиціях практично всіх країн та народів.

Як розповів Tvoemisto.tv директор Музею Франка Богдан Тихолоз, особливість цієї виставки полягає в тому, що в експозиції представлять переважно посмертні зліпки облич видатних українців, які в різний спосіб були дотичні до життя та творчості Івана Франка.

Окрім посмертної маски самого Франка, в експозиції можна буде побачити маски Анатоля Кос-Анатольського, Антона Манастирського, Євгена Маланюка, Івана Труша, Тараса Шевченка, Михайла Драгоманова, Соломії Крушельницької, Мирона Тарнавського, Олени Кульчицької, Філарета та Миколи Колесс, Станіслава Людкевича, Ірини Вільде та інших.

Початок відкриття виставки: 15:00.

Адреса: Львів, вулиця Франка, 150.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!