У львівському музеї «Територія Терору» створять експозиції на основі книг радянського періоду

1902 0
26-го грудня науково-технічна бібліотека Національного університету «Львівська Політехніка» передала музею зі свого фонду списані й дублікатні видання радянського періоду, які вивчать і використають у створенні інтерактивної виставки.
Фото ЛМР

Фото ЛМР

Отримані книги працівники Музею використають для наповнення експозиції, а інформація із них буде детально опрацьована та донесена до широкого загалу. «У музейному комплексі «Територія Терору» буде декілька експозиційних приміщень, наприклад, радянська квартира, чи радянська установа, і ці книжки будуть розставлені на полицях, а оскільки заклад буде інтерактивним, то відвідувачі зможуть їх подивитись, погортати сторінки», – розповів Володимир Довжинський, в. о. директора Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору».

«Для створення виставки та дослідження радянського тоталітаризму книгозбірня передала 263 книги», - повідомила Олена Харгелія, заступник директора бібліотеки. До них належать видання, що висвітлюють радянську ідеологію, розповідають про колективізацію, містять матеріали, які стосуються ІІ світової війни тощо.

Нагадаємо, у Львові на проспекті Чорновола тривають роботи з будівництва Меморіального музейного комплексу тоталітарних режимів «Територія терору». У підсумку львів’яни отримають сучасний інтерактивний музей, побудований із відтворенням інфраструктурних об’єктів колишньої Пересильної тюрми № 25 – тюремних бараків, сторожових веж, загороджень із колючого дроту. Попередньо завершення усіх будівельних робіт планували на І квартал 2016 року. 

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!