У Львівському обласному лабораторному центрі – спалах коронавірусу

6685 0
Через Covid-19 на самоізоляції перебуває 12 співробітників, двоє – у лікарнях.
Фото: freepik

Фото: freepik

У Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України спалах коронавірусу – 12 працівників вже другий тиждень перебувають на самоізоляції. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив директор лабцентру Роман Павлів.

Хоча, за його словами, спалахом їхню ситуацію назвати складно.

«Фактично таку кількість захворілих справді варто вважати спалахом, бо там, де троє і більше хворих, і є спалахом, але ситуація у лабораторному центрі дещо інша. Тестування на Covid-19 своїм працівникам ми робимо періодично. Востаннє це робили майже 2 тижні тому. З 50 протестованих осіб у 12 людей виявили коронавірус», – каже він.

Читайте також: У лікарнях Львова готують резерв ліжок для хворих на Covid-19. Де і скільки саме

За його словами, жоден із хворих не є лаборантами, які працюють із збудниками. Це все службові працівники – із бухгалтерії, відділу кадрів, організаційного відділу. Двоє із захворілих перебувають у лікарнях у стані середньої важкості. Решта – на самоізоляції, у більшості з них хвороба протікає безсимптомно.

«У лабораторіях, де проводять тестування, хворих немає. Усі 32 працівники здорові і ходять на роботу», – каже директор лабцентру.

Нагадаємо, за час пандемії коронавірусну інфекцію на Львівщині лабораторно підтвердили у 25 103 людей. 704 людини померли. 9 466 пацієнтів одужали.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!