На Львівщині хочуть скоротити час допомоги пацієнтам із інфарктом міокарду

1574 0
Завдяки телеметричному кардіологічному комплексу медики сподіваються скоротити час довезення пацієнта з інфарктом міокарду до спеціалізованого лікувального закладу.
Фото: ЛОЦЕМД МК

Фото: ЛОЦЕМД МК

На базі Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф встановили телеметричний кардіологічний комплекс UNET для забезпечення віддаленої висококваліфікованої діагностики незалежно від місця перебування медика і пацієнта. Про це повідомляє Центр у себе на Фейсбук-сторінці.

Читайте також: Львівський центр екстреної допомоги отримав 12 нових автомобілів. Фото

Бригада екстреної меддопомоги укомплектована електрокардіографом з можливістю дистанційної передачі кардіограми (телетрансмісії), проводить електрокардіографію пацієнту, а її запис автоматично надходить до Консультативного телеметричного центру. Уточнення діагнозу відбувається онлайн, і бригада отримує рекомендації щодо наступних дій. Одночасно з тим, копія ЕКГ-сигналів надсилається до того лікувального закладу, куди мають доправити хворого.

«Отримувати кваліфіковану допомогу у перші 2 години з часу появи симптомів та скоротити маршрут хворого до спеціалізованого закладу допомагає телеметрія. Раніше пацієнтів з неуточненим гострим коронарним синдромом везли до районної лікарні, телеметрія ж дає можливість провести точну діагностику «на місці» і оминаючи вторинний рівень, одразу спрямувати людину з інфарктом до спеціалізованого медичного закладу», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як розпізнати інфаркт та надати першу допомогу. Інфографіка

Телеметрія дозволяє в будь-якій точці області отримати дистанційну консультативну допомогу кардіолога в режимі 24/7. Особливо це стосується фельдшерських бригад в районах. Терапію вони починатимуть ще дорогою, просто в кареті «швидкої». Медики сподіваються скоротити час довезення пацієнта з інфарктом міокарду до спеціалізованого лікувального закладу.

За допомогою комплексу певних медичних маніпуляцій – стентування, проведення тромболізису тощо – відновлюється кровообіг в ураженій ділянці серцевого м’яза. У найближчій перспективі усі опорні лікарні Львівщини, а також визначені лікарні по місту Львову повинні бути укомплектовані відповідним обладнанням. ЕМД доправлятиме пацієнтів з гострим інфарктом міокарда саме в такі заклади.

Довідково:

На сьогодні У ЛОЦЕМД МК є 61 такий апарат: 49 закупили окремо і 12 надійшли в комплектації нових автомобілів. У планах Центру закупити ще кілька десятків таких кардіографів, щоб розвивати телемедицину, аби в найближчому майбутньому усі бригади «швидких» були забезпечені кардіографами з телеметрією.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!