У львівському ОХМАТДИТі відкрили унікальний простір для відпочинку

2859 0
У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ, що на вулиці Лисенка, 31, відкрили кімнату для навчання та відпочинку. Зі старого радянського приміщення їдальні кімната перетворилася в унікальний простір для пацієнтів, де діти, які перебувають на лікуванні в ОХМАТДИТі, зможуть цікаво та з користю проводити свій час.
фото: Культ Дизайну

фото: Культ Дизайну

«На стаціонарі в ОХМАТДИТі постійно знаходяться діти віком від 3 до 18 років. Лікувальні процедури у них закінчуються переважно до третьої години, а далі діти мають чимось займатись. Також до них часто приходять вчителі, особливо якщо діти знаходяться на лікуванні значний період часу. Вільний час діти проводять переважно у своїх кімнатах або їдальні, яка є сірою і не обаштованою для відпочинку», – розповіла Tvoemisto.tv асистент кафедри пропедевтики педіатрії та медичної генетики ЛНМУ ім. Д. Галицького Андріана Мальська.

Проте більше місяця тому небайдужі львів’яни вирішили змінити цю ситуацію. Заклик у Fаcebook із пропозицією усім охочим долучитися до облаштування кімнати для діток одразу отримав відголос. Через деякий час поетеса та головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка започаткувала благодійний проект публічних інтерв’ю «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину». Це зустрічі з відомими українками: політиками, письменницями, журналістками, під час яких всі небайдужі могли зробити пожертву для облаштування кімнати для відпочинку і навчання в ОХМАТДИТі.

Згодом до проекту долучилися й інші благочинці: «Андріана Мальська та викладачі кафедри пропедевтики, педіатрії та медичної генетики ЛНМУ ім. Д. Галицького з допомогою медичного центру «Інтерсоно», «Львівським будівельним холдингом» та Мар’яною Савкою з «Видавництва Старого Лева» втілили в життя мрію відділення педіатрії львівського ОХМАТДИТу. Дизайн кімнати розробила компанія «Культ Дизайн», у цьому просторі маленькі пацієнти зможуть поїсти, повчитись, поспілкуватись з психологом і, головне, побавитись», – каже волонтер, співзасновниця ГО «Допомога дітям Героїв» Вікторія Христенко, інформують у прес-службі міськради.

Читайте також: Львівський ОХМАТДИТ. «Шанс на одужання»

ТОВ «Львівський будівельний холдинг» допоміг з ремонтом приміщення, медичний центр «Інтерсоно» – з меблями, а «Видавництво Старого Лева» з допомогою зустрічей та гаражного розпродажу зібрало кошти на закупівлю ігор, побутової техніки, дошки для малювання тощо. А небайдужий львів’янин подарував дітям кілька наборів пазлів та вживаний ноутбук для перегляду мультфільмів.

Тепер усі пацієнти Львівського ОХМАТДИТу зможуть проходити лікування, зручно відпочиваючи та навчаючись.

Загалом, бюджет проекту становить 174 тис. грн.

Контактна особа: Вікторія Христенко, тел. 050 432 91 93.

Нагадаємо, зараз ініціативна група розпочала роботу над ремонтом маніпуляційної в обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ. Дизайнери на волонтерських засадах вже розробили проект перетворення приміщення у привітну і зручну для дітей кімнату. 

Підготувала Наталія Середюк

ТЕГИ: ОХМАТДИТ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!