Політична реклама

У львівському Парку культури може з'явитись літній театр

1682 0
У Львові давно витає ідея будівництва літнього театру в парку культури ім. Богдана Хмельницького. Є проект, розроблений архітектором, який будував кращі концертні зали в світі. Вартість цього проекту починалась з $10 млн, а зараз вийшла на $5-6 млн. Попри те, інвестора залучити зараз немає можливості, а місто не готове співфінансувати такий коштовний проект.

"В сьогоднішні часи важко говорити про те, щоб був залучений інвестор на 100%. Співфінансувати навіть невеликими сумами з міського бюджету немає можливості, тому цей проект в перспективі залишається. Тим більше, є зацікавленість від організаторів Alfa Jazz Fest, які готові, надаючи низьковідсоткові та безвідсоткові позики, співфінансувати цей проект. Але потрібен девелопер, який візьме цей проект на себе і візьме на себе всі ризики, які будуть пов'язані з його експлуатацією", – розповів в ефірі tvoemisto.tv начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль.

Щодо будівництва концерт-холу у Львові, то розглядався варіант будівництва на вулиці Липинського, але там ділянка не підійшла по санітарних нормах. Також розглядається ділянка на розі вулиць Городоцької-Шевченка, що за церквою Анни. "Це військова частина і зараз ведуться переговори з військовиками, щоб передати цю територію місту і тоді місто може розглядати різні варіанти забудови, в тому числі готель, концерт- і конгрес-холл. В багатьох країнах є приклади, коли це об'єднується, бо зараз у місті немає, де провести велику конференцію на 3000-4000 осіб. А одним з пріоритетів розвитку Львова є бізнес-туризм. Адже бізнесмени – це не туристи, які не дуже схильні тратити великі суми грошей. Це, як правило, ділові люди, які приїжджають зі своїми сім'ями. Вони, за розрахунками, залишають вдвічі-втричі більше, ніж звичайні туристи", – пояснив чиновник.

Крім того, у місті є перспетивна територія навколо стадіону, яка зарезервована до Олімпіади-2022 року. В залежності від рішення МОК місто прийматиме рішення про те, як її розвивати. Тож не виключено, що концертний хол може з'явитися і там. "Тут абсолютно не обов'язково дивитися лише на центр міста, бо є приклад в тому ж таки Будапешті, де мистецько-концертний комплекс та театр разом з культурним центром розташовані поруч – на околиці міста", – розповів Сергій Кіраль.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!