У львівському парку культури планують побудувати готель Hilton

10986 10
Половина будівлі повинна бути класичним готелем, а інша половина – апарт-готелем.
Фото: wikimapia.org

Фото: wikimapia.org

На території львівського Парку культури імені Богдана Хмельницького планують збудувати готель міжнародної мережі Hilton. Про це під час засідання виконавчого комітету ЛМР 5 квітня повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Гнучкі межі. Чи загрожує щось парку культури і відпочинку у Львові

Ідеться про територію колишнього музею історії військ Прикарпатського військового округу, який збудували ще у 1965 році на Лижв’ярській, 1.

«Забудовник обіцяв профінансувати приведення реконструкцію парку культури, оскільки йому самому вигідно, аби вид на парк був перфектний», – сказав Андрій Садовий.

Половина будівлі повинна бути класичним готелем, а інша половина – апарт-готелем. Його мають збудувати за міжнародними вимогами мережі.

Натомість очільниця департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда сказала, що наразі місто лише працює з пропозиціями забудовника.

Читайте також: В очікуванні Періс: Як для Львів’ян відкривали «Гранд Готель». Репортаж

За словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, оскільки зараз напрацьовують проект Зеленої лінії із Сихова до центру Львова через парк культури та обирають варіант транспортної розв’язки на Стрийській, остаточного рішення щодо проекту готелю ще немає, оскільки його необхідно розглядати у комплексі.

Крім цього, за словами Андрія Садового, був проект підвісного швидкісного трамвая на опорах від автовокзалу до Цитаделі, який мав проходити повз ІТ-парк, академмістечко УКУ і проектований готель Hilton. 

Додамо, що музей розташований на місці колишніх поховань. 20 вересня депутати ЛМР погодили продаж земельної ділянки на Лижв’ярській, 1 площею 1,06 га за 18,5 млн гривень для будівництва й обслуговування нежитлових приміщень. Землю придбало ТОВ «Апартготель». У 2016 році ця ж фірма отримала містобудівні умови та обмеження для проведення реконструкції будівлі з пристосуванням під готель із підземним паркінгом.

Читайте також: У Львові колишній працівник спецслужб та банкір відкрив преміум-готель. Фото

Згідно з даними системи Youcontrol, керівником ТОВ «Апартготель» є Роман Попко, а засновниками Ростислав Заремба і Степан Стойко. Роман Попко є співвласником мережі компаній Avalon, яким також частково володіє львівський бізнесмен і депутат ЛМР Григорій Козловський. Ростиславу Зарембі належать низка львівських будівельних компаній, серед яких ТОВ «Парк Готель», ТОВ «Арена Готель» та бізнес-партнером депутата ЛМР від БПП Петра Адамика, оскільки обидва є засновниками ФСК «Львів». Степан Сойко володіє у Львові інвестиційними компаніями.

Довідка

Hilton Hotels & Resorts – міжнародна мережа готелів і курортів, що належить корпорації Hilton Worldwide. Компанію заснував Конрад Гілтон у 1919 році. В Україні п’ятизірковий готель мережі відкрили лише в Києві на бульварі Тараса Шевченка.


Читайте також:
23 Листопада, 2019 00:49
Задовий А нащо вам оперний театр, якщо можна готель?
10 Квітня, 2019 00:14
L. * подерибанено
10 Квітня, 2019 00:12
L. > Бля-для-бля.... Тепер можна викидувати зі свого особистого грамофону все, що завгодно. Потрібно було виступати проти, коли ще велися торги за це місце, а не коли вже продали гавкіт здіймати.
О, супермен-вікінг прийшов на палю садити. Торги якшо й проводяться, то майже так, шо про них не знає громадськість. Причому чим підліше - тим тихіше. Не вперше. Я особисто взнаю про таку підлість лише зі ЗМІ, коли вже все подеребанено. Всрата підлість, помножена на львіушький рагулізм -- риса ЛМР. Раку Садовому.
6 Квітня, 2019 01:21
Ростислав. Бля-для-бля.... Тепер можна викидувати зі свого особистого грамофону все, що завгодно. Потрібно було виступати проти, коли ще велися торги за це місце, а не коли вже продали гавкіт здіймати. Краще поставити власникам умови нехай будують там найшикарніший готель в Україні і повністю доведуть до ладу цілий парк, щоб Львів'яни любовалися красою і гості готелю. Коли оюдурять то забрати у власність міста їхнє майно і на палю, коли буде потреба, теж посадити можна.
5 Квітня, 2019 19:22
Марія Стидоба. Не друкують коментар. Ідіть в жопу.
5 Квітня, 2019 19:20
Марія
5 Квітня, 2019 19:18
Марія
5 Квітня, 2019 19:15
Марія
5 Квітня, 2019 16:06
Олександра А може краще спорткомплекс для дітей, з масою гуртків? Бо готелів купа, а кузні українських спортсменів - катма.
5 Квітня, 2019 14:53
L. Якось слабо. Давайте вже замість Ратуші і Високого Замку, нє?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!