У львівському Парку культури регулярно нищать дерева

2833 0
Загалом протягом місяця у парку зламали магнолії, вкрали ялинку, поламали лавку та зрізали кипарис.
Фото: Олександр Молодий/Facebook

Фото: Олександр Молодий/Facebook

Сьогодні, 2 січня, у львівському парку культури та відпочинку виявили 12-метровий кипарис, який зрізали невідомі. Директор парку Олександр Молодий підозрює, що дерево знищили задля різдвяних віночків. У коментарі Tvoemisto.tv він зазначив, що парк регулярно зазнає шкоди від вандалів.

Фото: Олександр Молодий/Facebook

«За останній місяць нам зрізали і ялинку, і дві магнолії поламали, і цей кипарис. Раніше тюльпанові дерева дорогі. І що поліція може? Камер нема, ніхто не бачив, сторож, який недалеко сторожує, також нічого не бачив і не чув. Це даремна трата часу та енергії», – коментує директор парку небажання звертатись до поліції.

Читайте також: Парки Львова в минулому і тепер: Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького. Фото

Олександр Молодий каже, що в парку нещодавно встановили 7 камер відеоспостереження, до яких онлайн-доступ має, зокрема, Муніципальна дружина. Там, де ріс кипарис, камер не було. Навесні у парку встановлять ще 30 камер, але, зазначає директор, це не убезпечить парк повністю.

«Немає наразі способів це попередити. Парк має бути закритий, загороджений. Інакше, хто хоче, той ходить. На ніч він має зачинятись, має бути охорона, вона повинна мати закритий периметр, бо охороняти купу входів і виходів – недоцільно і нерентабельно, просто неефективно. Усе треба освітлювати, треба камери. Надіятись на свідомість людей – це дурна справа», – каже він.

Читайте також: Гнучкі межі. Чи загрожує щось Парку культури і відпочинку у Львові

Щоб обгородити парк і мати змогу його закривати, за словами Олександра Молодого, потрібно багато коштів. Суму він не уточнює, проте зазначає, що наразі парк собі такого дозволити не може, бо має й іншу роботу – встановлення тих же камер спостереження.

Нагадаємо, що 7 січня у парку культури відбудеться «Різдво з копами».

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!