У львівському парку відтворять «Бій за станцію Крути»

2529 0
У неділю, 29-го січня, у місті відзначатимуть 99-ту річницю подвигу Героїв Крут – київських курсантів і «Вільного козацтва», які призупинили наступ Червоної гвардії у 1918-му році. Львів’ян запрошують на театралізовану реконструкцію бою під Крутами.
Фото: nashvubir.pl

Фото: nashvubir.pl

Організатори проведуть театралізоване військово-історичне дійство "Бій за станцію Крути" у парку «На валах» (вулиця Винниченка). Відбудеться захід 29-го січня о 14:00. Переглянути реконструкцію та вшанувати пам’ять героїв запрошують усіх охочих.

Довідка. Бій під Кру́тами — бій, що відбувся 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути поблизу селища Крути та села Пам'ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва, 18 км на схід від Ніжина.

Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова та загоном із київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків.

У бою під Крутами оборонці української державності призупинили наступ противника і здійснили організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости. Російське радянське військо втратило боєздатність на чотири дні.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!