У парку «Знесіння» відбудеться фестиваль «Баба Род»

2393 0
24-го серпня для відвідувачів відкриють експозицію ленд-арт скульптур в парку «Знесіння» з базою на !FESTrepublic.
фото: city-adm.lviv.ua

фото: city-adm.lviv.ua

Авторами скульптур є 10 митців з України та США. Назва фестивалю «Баба Род» походить від назви однойменного плоского пагорбу на території парку «Знесіння», який ще називають Бабиною Горою. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Вхід на подію – вільний. 

Фестиваль «Баба Род» «розповість» про Світовидове поле, на якому виник первісний Львів, пісковики океану Тетіс (плити з відбитками давніх молюсків можна розглянути в окремій зоні) та капища язичницьких богів, до яких привернуть увагу інсталяціями.

Читайте також: Стартує фестиваль «Музика в старому Львові». Програма, локації, вартість

Одна з цілей фестивалю – це підтримка парку «Знесіння».

В.о. директора парку «Знесіння» Мар’яна Задорожна розповіла, що парк долучається до ініціативи фестивалю, бо це може започаткувати традицію організації таких фестивалів на постійній основі. 

Фестиваль допоможе гостям та мешканцям Львова більше дізнатись про історію парку, про його автентичні та сакральні місця».

Читайте також: Львів’янам пропонують зайнятися йогою просто неба

Автори скульптур з Харкова, Києва та Ужгорода, які працюють над втіленням проекту: Наталія Лісова, Сергій Якунін, Олексій Коношенко, Антон Саєнко, Віталій Кохан, Влодко Кауфман, Юрій Вишняков, Павло Ковач, Данило Ковач. Під час фестивалю свої скульптури з дерева створюватиме також американець Leland Beaty (Ліланд Беті). 

Експозиція розпочнеться о 14:00 і триватиме до пізньої ночі  кожного дня – з 24 до 27 серпня. На цей час !FESTrepublic відкриє територію для гостей на Сторознесенській з фудкортом та музикою. Забави для дітлахів будуть щодня до 23:00.

У 10-му корпусі !FESTrepublic 26-го серпня відбудеться ембіент-концерт з хором та техно-рейв.

Уже традиційно на фестивалі діятимуть принципи Zero Waste, на території можна буде придбати склянки для напоїв. Вхід на фестиваль вільний, безкоштовний автобус щогодини курсуватиме від музею «Арсенал».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!