У львівському парку Знесіння вигоріло близько 4 гектарів заповідної зони. Фото, відео

5572 0
Фахівці схиляються до думки, що було кілька підпалів.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У регіональному ландшафтному парку «Знесіння» у Львові в понеділок, 6 квітня, стались одразу дві пожежі, що знищили близько 3-4 гектарів заповідної зони. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Перше займання сталось у Великому Кар'єрі парку, що є заповідною зоною. На виклик виїжджали працівники управління ДСНС Галицького району. Вогонь пошкодив приблизно 3-4 га території.

Друга пожежа сталась уздовж вулиці Старознесенської. Тут згоріли 15 великих дерев, а також кущі і трави. Вогонь пошкодив близько 3-4 га території парку.Пожежу вздовж Старознесенської гасили надзвичайники з Личаківського району. Вони склали акт на завдану шкоду загалом на 173 340 грн. Поліція також склала протокол, але порушників наразі не знайшли. Державна екоінспекція свого акта ще не надала.

«Задимлено було сильно, попіл з тліючих дерев розлітався на дуже велику територію – приблизно на 12-15 га. Дерева горіли зсередини. Горіли просто стовбури зсередини, тому їх погасити практично не вдалося. Надзвичайники їх тягнули тросами, наші працівники допомагали. Фахівці схиляються до думки, що в обох випадках це були підпали», – говорить очільниця парку «Знесіння» Уляна Тарас.

Додамо, урядова постанова про посилення карантинного режиму, забороняє гуляти в парках і скверах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!