У львівському парку «Знесіння» з’явиться велодоріжка: деталі, маршрут

3530 1
У Регіональному ландшафтному парку «Знесіння» будують велосипедну доріжку з тротуаром. Роботи розпочали 29 червня і орієнтовно планують завершити до кінця серпня цього року. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.
фото ілюстративне: portfolio.olegmit.kiev.ua

фото ілюстративне: portfolio.olegmit.kiev.ua

Загальна протяжність велодоріжки – 288, 5 м, ширина – до 2,60 м. Маршрут пролягатиме від вул. Чернеча Гора (район центральної алеї) до залізниці (до мікрорайону Професорська колонія). Для будівництва використовують і бруківку, і асфальт. «Вже отримали експертизу на зовнішнє освітлення, яке планують облаштувати на таких ділянках паркової зони:  з вул. Опришківської (від Високого Замку) до вул. Олекси Довбуша (біля гори Лева);  по всій ділянці вул. Чернеча Гора; на вул. Харківській і до залізниці; з вул. Барвінських до вул. Лисенка. Загалом, буде встановлено 86 опор», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На вулиці Городоцькій у Львові облаштують 4 км велодоріжки

«З лісової доріжки робимо велодоріжку з тротуаром, для зручності і мешканцям, і велосипедистам», –додала Мар’яна Задорожна, заступник директора з господарської діяльності парку «Знесіння». Вона розповіла, що будівництво цієї велодоріжки є першим пілотним проектом, у майбутньому її планують продовжувати аж до Винників.

Будує велодоріжку підрядна компанія «Колійниця», і на її будівництво буде використано 750 тис. грн. Наразі отриманий аванс за роботи складає 218 тис. грн.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
8 Липня, 2016 01:52
Веломан Это чё за цирк?????.........Велодорожка длинной не полных 300м.?....В аккурат за 1 минуту можно не спеша проехать всю дистанцию.......Теперь все любители велосипеда должны собраться в парке Знесіння?.....А пенсионеры с палочками не будут мешать велосипедистам толкаться?....Предлагаю провести всеукраинский велопробег по новой велодорожке пока там не появились ямы....
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!