У Львівському перинатальному центрі три місяці виходжували крихітних хлопчиків. Фото

11845 0
Вага Матвія та Максима при народженні була 950 та 1100 грам.
Фото: Львівський перинатальний центр

Фото: Львівський перинатальний центр

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі упродовж 85 діб виходжували двох братиків, які народилися передчасно і з дуже малою вагою. Про це повідомили на сторінці перинатального центру у Фейсбуку.

Діток – Матвія та Максима – жінка народила шляхом кесаревого розтину на 27-28 тижні вагітності. Вага при народженні хлопчиків становила 950 та 1100 грамів.

Читайте також: Неподалік Львова народилася унікальна двійня: дівчинка – вдома, а хлопчик – в пологовому

Діти пройшли непростий шлях від відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених до відділення постінтенсивного догляду новонароджених і виходжування недоношених дітей.

Зараз дітки почуваються набагато краще і їх вже виписали додому. Вага на момент виписки хлопчиків становили 2270 г та 2740 г.

Нагадаємо, що у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі, що на вул. Джорджа Вашингтона, 6, минулого 2021 року на світ народилося 149 двієнь.

Міністерство охорони здоров’я затвердило перелік установ, які будуть виконувати функції експертного та регіональних центрів неонатального скринінгу для створення нової системи неонатального масового скринінгу в Україні. Так, визначили, що на базі Львівського обласного клінічного перинатального центру буде функціонувати Регіональний центр неонатального скринінгу для новонароджених з 7 областей України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!