У Львівському перинатальному центрі відкрили банк грудного молока

815 0
З обласного бюджету скерували на відкриття понад 9,8 млн грн
Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

У понеділок, 19 грудня, у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі відкрили банк грудного молока. Це спеціалізована структура для збору, перевірки, обробки, зберігання та розподілу донорського грудного молока серед новонароджених, які його потребують через медичні покази. Першочергово йдеться про недоношених дітей та хворих доношених дітей.

Джерело: Львівська ОВА

Серед усіх новонароджених в обласному перинатальному центрі щороку близько 1000 становлять передчасно народжені діти з низькою та екстремально низькою масою тіла. Безпечне природне вигодовування у разі відсутності материнського грудного молока  – це годування дітей донорським жіночим молоком. 

На створення та закупівлю всього необхідного обладнання з обласного бюджету скерували понад 9,8 млн грн та майже 3,6 млн грн з бюджету перинатального центру (кошти Національної служби охорони здоров’я). Інформаційно-технічна складова проєкту Банку грудного молока та навчання персоналу відбувалося за сприяння Асоціації банків грудного молока Польщі. 

Нагадаємо, Банк грудного молока при Неонатальному центрі ЛОКЛ відкрили у серпні цього року. Перший в Україні банк грудного молоко з’явився у Києві у 2019 році. 

Антоніна Костик

Фото: Львівська ОВА

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!