У Львівському ресторані, де отруїлись 55 людей, персонал не проходив медогляд

5123 0
Також були проблеми із зберіганням продуктів та особистою гігієною.
Фото: objor.com

Фото: objor.com

Лабораторний центр МОЗ у Львівській області провів дослідження зразків продуктів, відібраних у львівському ресторані «Червона рута», де на весіллі та після нього отруїлись 55 людей. Також обстежили працівників кухні. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник директора Центру Олег Когут.

За його словами, у двох працівників виявили золотистий стафілокок, в одного – сальмонелу. Чи вони стали причиною отруєння, а чи самі отруїлись тими ж продуктами, що і відвідувачі, визначити неможливо. Сальмонелу виявили також у курячому рулеті, в курячій печінці, в шашлику із свинини та у фаршированій рибі.

«У 16-ти зразках продуктів ми виявили бактерії групи кишкової палички. Це не обов’язково викликає кишкове захворювання, але це доказ, що в ресторані санітарно-гігієнічні вимоги дотримувались неналежно. Ресторан був не в найкращому стані, а персонал не проходив медичний огляд. Дотримання особистої гігієни персоналом теж не було на рівні. Це в комплексі стало причиною захворювання», – каже Олег Когут.

Читайте також: Як перевірити справжність довідки про медогляд онлайн. Інструкція

Власникам і персоналу ресторану загрожує і адміністративна відповідальність, що стягуватиме Держпродспоживслужба через суд, і, можливо, кримінальна, адже відкрито провадження за фактом масового отруєння людей.

Чи надовго закрили ресторан, залежить від того, каже Олег Когут, наскільки швидко там виконають приписи Держпродспоживслужби, яких було багато – до тридцяти.

Нагадаємо, після весілля, яке святкували у львівському ресторані «Червона Рута», що на вулиці Хуторівка, 26, з ознаками отруєння до лікарні 10 червня потрапили понад 20 гостей. Наступного дня кількість постраждалих зросла до 39. Постраждалі звертались і у наступні дні – загалом їх було 55.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!