У львівському трамваї побили трансгендерку

6851 1
За словами постраждалої, причиною нападу стала її гендерна ідентичність.
фото: Анастасія-Єва Крістель Домані/Facebook

фото: Анастасія-Єва Крістель Домані/Facebook

Учора, 19 серпня, невідомий чоловік напав на трансгендерну жінку, активістку з Києва Анастасію-Єву Крістель Домані у Львові. Про це постраждала повідомила у Facebook.

За її словами, причиною нападу стала її гендерна ідентичність. Напад відбувся у трамваї №6.

«Чоловік почав гучно обговорювати мою зовнішність, кричати «що це зайшло?» і підсів на вільне праворуч від мене сидіння. Хапав за лікті і погрожував. [...] На півслові він б’є мене у праву частину вилиць, окуляри розбиваються. [...] Потім ще два удари – у лоб і голову», – описує напад Анастасія-Єва Крістель Домані.

Вона також опублікувала фото нападника.

Читайте також: Суд відпустив під домашній арешт двох підозрюваних у нападі на табір ромів у Львові

Жінка пише, що одразу почала викликати поліцію. Згодом отримала дзвінок, що наряд не зможе оперативно прибути на місце події, натомість їй порадили прийти у районний відділ Львівського міського управління МВС України Галицького району. Окрім того, Крістель Домані зняла побої (забій м’яких тканин лобно-скроневої ділянки справа) у травмпункті 8-ї міської клінічної лікарні.

У відділі комунікації ГУ НП у Львівській області Tvoemisto.tv підтвердили факт нападу на жінку у львівському трамваї.

«Ми опрацьовуємо заяву мешканци Києва. Зараз ведеться досудове розслідування. Щодо можливих підозрюваних, то наразі ми ще з’ясовуємо всі деталі ситуації», – говорять у поліції.

За фактом побиття Анастасії-Єви Крістель Домані ведеться розслідування за ч. 1. статті 125 ККУ – нанесення легких умисних тілесних ушкоджень, що карається штрафом до 850 грн, громадськими роботами до 200 годин або виправними роботами на строк до одного року.

Анастасія-Єва Крістель Домані – відома київська трансгендерна та ЛГБТ-активістка, яка народилася хлопчиком, але у 36 років почала гормональну терапію для зміни статі.


Читайте також:
20 Серпня, 2018 21:35
Адріан Дожилися. Вже й в Україні чоловіка, котрий чомусь вважає себе жінкою називають "вона".
За такою логікою, про чоловіка який себе вважає Наполеоном треба на повному серйозні писати "його імператорська величність імператор Франції", а чоловіка, котрий себе вважає болонкою чи таксою треба писати "наш чотириногий друг"?
І ви себе після цього вважаєте журналістами??? Журналісти повинні писати правду. Справжню стать "героя" статті, справжнє ім'я.
Ганьба!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!