Шмигаль пообіцяв у Львові 165 мільйонів на ремонт реанімації у Центрі легеневого здоров'я

1671 0
З держбюджету на це запланували виділити 165 млн грн.
Фото: Кабінет міністрів України

Фото: Кабінет міністрів України

У львівському Центрі легеневого здоров’я до кінця року мають провести капітальний ремонт відділення реанімації та інтенсивної терапії, а також реконструкцію операційного блоку. З держбюджету на це запланували виділити 165 млн грн. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час візиту на Львівщину сьогодні, 16 квітня.

Читайте також: До кінця весни у лікарнях Львова планують збільшити резерв covid-ліжок до 3 тисяч

За його словами, коштом субвенцій із держбюджету уже покращили матеріально-технічну базу медичного закладу, що дозволило приймати хворих на коронавірусну інфекцію.

Наразі у лікарні є 370 ліжкомісць для хворих на Covid-19, які забезпечені киснем. За останні 3 місяці їх кількість збільшили майже вдвічі.

За попередній рік майже на 50% зросла зарплата лікарів Центру і фактично вдвічі зросла зарплата молодшого медичного персоналу.

У свою чергу заступник генерального директора Центру легеневого здоров’я з медичної частини Зіновій Наконечний повідомив, що середня зарплата в лікарні коливається від 12 до 20 тис. грн в залежності від кваліфікації медичного персоналу.

За даними Львівської ОДА, станом на 16 квітня у Центрі легеневого здоров'я заповнено 252 ліжко-місця.

Читайте також: «Сьогодні я не поцілую тебе на ніч». Репортаж із Covid-відділення

Нагадаємо, на початку квітня у  Центрі легеневого здоров'я, де лікують хворих із Covid-19, ввели в експлуатацію нову кисневу станцію. Це дозволить подати централізований кисень ще до 130 ліжок, розгорнутих для «ковідних» хворих, а також покращити кисневе забезпечення уже існуючих.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!