У львівському Центрі легеневого здоров’я встановили унікальну діагностичну систему

6032 0
Такої немає більше ніде в Україні.
Фото: Центр легеневого здоров

Фото: Центр легеневого здоров'я

У львівському Центрі легеневого здоров’я, що на вулиці Зеленій, 477, встановили рентген-діагностичну систему Apollo EZ DRF італійського виробництва, що є єдиною в Україні з такою потужністю. Про це Tvoemisto.tv повідомили у ЦЛЗ.

Діагностична система має інноваційні функції томосинтезу, дозволяє виконувати всі типи дослідження у цифровому форматі.

Читайте також: Чому розвивається рак легень та як йому запобігти

«Вона дозволяє робити радіографію, томографію та флюороскопію. За допомогою системи можна обстежувати всі органи і частини тіла. Вона дає зображення високої якості, деталізує картинку, що більш інформативна, ніж при звичайному обстеженні. Також можна записати відео і показати його потім лікарю, який призначатиме лікування», – розповідають в Центрі.

У медзакладі додають, що система у порівнянні з іншими подібними апаратами дає менше дозове навантаження на пацієнта, а вартість дослідження значно зменшується в порівнянні з КТ.

Фото: Центр легеневого здоров'я

Як розповів гендиректор ЦЛЗ Любомир Рак, систему придбали за допомогою ЛОР і ЛОДА, сам Центр також долучився – через оптимізацію фтизіатричної служби вдалось вивільнити три приміщення, що продали на аукціоні, а кошти частково використали на купівлю обладнання.

Читайте також: Яким буде львівський Центр пересадки кісткового мозку. Деталі

Навчання для рентгенологів та рентген-лаборантів провів італійський фахівець компанії Villa Sistemi Medicali Роберто Валлері. Також у ЦЛЗ відбулась школа-семінар «Сучасні технології в рентген діагностиці: цифрові технології, томосинтез», в якій взяли участь лікарі-рентгенологи, рентген-лаборанти, радіологи, фтизіатри із Львівщини, Тернопільської, Закарпатської та Волинської областей.

Окрім того, товариство рентгенологів Львова щомісяця збирається на лекції з діагностики. Кажуть, сучасна медицина розвивається швидко, тому потрібно встигати за нею.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!