У Львівському університеті діють консультаційні центри для вступників. Адреси

2155 0
У Львівському Національному університеті імені Івана Франка запровадили 19 консультаційних центрів, які повинні надати допомогу абітурієнтові при поданні електронних заяв. У Приймальній комісії пояснили, що такі центри дозволяють уникнути напливу абітурієнтів та покращити якість консультацій
фото: karpatskijobjektiv.com, osvita.ua, chpl.at.ua

фото: karpatskijobjektiv.com, osvita.ua, chpl.at.ua

«Цьогорічна вступна кампанія принесла чимало нового для абітурієнтів, із багатьма нововведеннями розібратись доволі складно. Жорстка конкуренція серед навчальних закладів провокує не лише необхідність подати максимально інформацію про спеціальностях на яких можна навчатися, а й пояснити абітурієнтам як подати документи, на що варто звернути увагу і які «правила гри» діють. Саме з такою метою у Львівському національному університеті ім. І. Франка від початку вступної кампанії діє 19 консультаційних центрів, які надають допомогу абітурієнтам при поданні електронних заяв», - інформують у прес-службі університету


Як повідомив Юрій Еліяшевський, заступник відповідального секретаря по Приймальній комісії, здебільшого послугами Консультаційного центру користуються абітурієнти, що проживають у сільській місцевості і не мають доступу до мережі Інтернет, а також  ті, які не мають засобів для подачі документів через Інтернет (комп’ютерів, сканерів), і ті, кому важко розібратись з алгоритмом подачі заяви електронним способом.
Додамо, абітурієнти, що мають право на першочергове зарахування, після подачі усіх заяв у електронній формі в університет, можуть надіслати на спеціально створену електронну скриньку [email protected] скани документів, що підтверджують їхнє право на першочергове зарахування. Саме таку роботу допомагають зробити і у Консультаційних центрах.

У кожному із центрів працює кілька студентів, які проходили спеціальний навчальний інструктаж  Приймальної комісії про порядок роботи з електронним вступом. Вони дають вступникам вичерпні відповіді на запитання, що їх цікавлять, а також допомагають подати документи. 
До прикладу, у головному корпусі в 116 аудиторії – працює позмінно десять  другокурсників. Там до послуг абітурієнтів 18 комп’ютерів, а також уся необхідна техніка.
Юрій Еліяшевський відзначає, що зараз у консультаційних центрах немає напливу абітурієнтів, щодня в середньому обслуговують 50 осіб. Однак у перші дні вступної кампанії у Центри зверталася набагато більша кількість вступників.  Здебільшого вони  з’ясовували, як подати документи тільки на контракт або як подати документи і на контракт, і на бюджет. 
Пропонуємо перелік консультаційних центрів та їх адреси:

№ п/п

Назва факультету

Адреса

Номер аудиторії

1.

Факультет управління фінансами та бізнесу

вул. Коперника,3

302

2.

Факультет педагогічної освіти

вул. Туган-Барановського, 7

45

3.

Механіко-математичний факультет

вул. Університетська,1

113

4.

Філософський факультет

вул. Університетська,1

205

5.

Геологічний факультет

вул. Грушевського, 4

226

6.

Факультет прикладної математики та інформатики

вул. Університетська,1

274

7.

Юридичний факультет

вул. Січових Стрільців,14

215

8.

Хімічний факультет

вул. Кирила і Мефодія,6/8

214

9.

Факультет культури і мистецтв

вул. Валова,18

комп’ютерний клас

10.

Історичний факультет

вул. Університетська,1

331

11.

Філологічний факультет

вул. Університетська,1

232

12.

Факультет електроніки та комп`ютерних технологій

вул.Драгоманова, 50

комп’ютерний клас, к.105

13.

Факультет міжнародних відносин

вул. Січових Стрільців,19

105

14.

Географічний факультет

вул. Дорошенка, 41

33

15.

Біологічний факультет

вул. Грушевського, 4

317

16.

Економічний факультет

пр. Свободи, 18

200

17.

Фізичний факультет

вул. Кирила і Мефодія, 8а

112

18.

Факультет іноземних мов

вул. Університетська,1

415

19.

Факультет журналістики

вул. Чупринки, 49

201

 

Вони працюють у робочі дні з 09.00 до 18.00, а у суботу - до обіду.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!