В Українському католицькому університеті відкривають нову магістерську програму

1910 0
В Українському католицькому університеті перша академічна програма з права: Магістерська програма УКУ з прав людини (LL.M in Human Rights), яка готуватиме висококваліфікованих фахівців у сфері захисту прав людини.
фото: todossomosuno.com.mx

фото: todossomosuno.com.mx

Метою програми є підготовка юристів, з спеціалізованою підготовкою у сфері захисту прав людини, які володітимуть необхідними знаннями, практичними навичками та ціннісними стандартами й одночасним, а також високим рівнем знання фахової юридичної англійської мови.

Після закінчення магістерської програми випускники зможуть працювати у сфері приватної юридичної практики, офіційних інституціях та неурядовому секторі на національному, європейському та міжнародному рівнях, спеціалізуючись як на захисті прав людини, так і в інших напрямках.

За словами керівника програми Оксани Головко-Гавришевої, Магістерська програма формуватиме нове покоління українських правників, які зможуть ефективно захищати права та свободи у щоденній роботі, – інформують у прес-службі університету.

«Події останніх років в Україні чітко показали потребу в захисті прав людини в українському суспільстві і нестачу кваліфікованих спеціалістів у цій сфері. Наші студії стануть внеском у просування прав людини, зокрема дотримання прав найбільш соціально вразливих груп. Крім того, підготовка спеціалістів у сфері захисту прав людини шляхом запуску такої програми стане ще одним вагомим внеском у розвиток правосвідомості та побудову громадянського суспільства в Україні», – зауважила керівник програми Оксана Головко-Гавришева, к.ю.н., завідувач кафедри теорії права та прав людини УКУ, керівник Магістерської програми з прав людини.

Студенти проходитимуть шеститижневе професійне стажування у юридичних компаніях, офіційних інституціях та неурядових організаціях в Україні та закордоном. Також  планується організація ознайомчих візитів студентів до міжнародних органів та організацій із прав людини в Женеві і Страсбурзі.

Серед партнерів Програми – Асоціація правників України, Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, ціла низка юридичних компаній та неурядових організацій. Студентами Програми можуть стати особи, які мають ступінь бакалавра, спеціаліста або магістра з права та міжнародного права.

Переваги програми:

  • високий рівень викладацького складу програми;
  • особливий наголос на ціннісно-етичній складовій як вагомого елемента юридичної діяльності;
  • залучення до процесу викладання широкого кола практиків, які мають значний досвід здійснення професійної діяльності у сфері захисту прав людини, зокрема з досвідом представництва інтересів осіб і держави у Європейському Суді з прав людини та інших міжнародних інституціях;
  • залучення до процесу викладання іноземних лекторів;
  • наголос на розвитку soft skills у юристів, що є необхідними для здійснення професійної діяльності;
  • ознайомчі візити студентів до міжнародних організацій та інституцій із прав людини в Женеві, Страсбурзі тощо.

Програма стартує у вересні цього року і навчання триватиме півтора роки.

Мова викладання: українська, англійська.

Вартість навчання за програмою складає 45 тисяч гривень у рік. Оплата може здійснюватися посеместрово. Як розповіли Tvoemisto.tv у приймальній комісії університету, найбільш успішним студентам надаватимуться стипендії.

Початок прийому документів від вступників – 4 липня 2016 року. Іспити відбудуться наприкінці липня – на початку серпня 2016 року.

З промоційним відео Програми можна ознайомитися за посиланням.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!