У львівському військовому госпіталі лікують 10 важкопоранених військових

4167 0
Йдеться про поранених, яких транспортували з тих областей України, де зараз активні бойові дії, а також тих, хто постраждав унаслідок авіаударів по полігону.
Фото: зі сторінки Командування Медичних сил Збройних Сил України

Фото: зі сторінки Командування Медичних сил Збройних Сил України

Десять пацієнтів, яких зараз лікують у військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, перебувають у важкому стані. Йдеться про поранених, яких транспортували з тих областей України, де зараз тривають активні бойові дії, а також тих, які постраждали від вчорашніх авіаударів у Міжнародному центру миротворчості та безпеки, більш відомому як Яворівський полігон. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, потреби у певних медикаментах для військового госпіталю постійно є, але гострих немає. Наразі запасів крові чи препаратів також вистачає, а якщо такі потреби виникають, то львів’яни дуже швидко їх покривають, приходячи здавати кров.

Читайте також: Окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки на Львівщині – ЛОВА

«Черги людей, які приходять здавати кров для поранених військових вимірюється сотнями людей», – каже він.

Іноземців, які б загинули внаслідок авіаударів на Яворівському полігоні, не було. За словами Максима Козицького, це все фейки з боку Росії.

«Яворівський полігон – це Центр миротворчості та безпеки. Іноземці там є. Із 2014 року, з початку війни, іноземні інструктори проводять там навчання для наших українських військових із тактики і стратегії ведення війни із загарбниками. Але жодного іноземця, який би загинув внаслідок авіаударів, немає», – каже голова ЛОВА.

Читайте також: Сьогодні відзначають день українського добровольця

Нагадаємо, що на Львівщині, учора, 13 березня, близько 05:30 год. окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки. Удари, які пролунали на Львівщині, здійснили з акваторії Чорного та Азовського морів. Літаки підняли в аеропорту Саратово. Загалом окупанти випустили більше 30 ракет. Спрацювала українська система протиповітряної оборони. Частину ракет ми збили в повітрі. Через обстріл полігону загинуло 35 людей, а ще 134 перебувають у лікарні з різними ступенями ураження.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!